Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman legt uit waarom Sam Long penalty kreeg, na bakken kritiek op onterechte straf
Matt Lieto vraagt de referee naar het waarom achter de penalty voor Sam Long (foto: 3athlon.nl)
Nieuws

Ironman legt uit waarom Sam Long penalty kreeg, na bakken kritiek op onterechte straf

Hét moment van het WK 70.3 Ironman is en blijft de onterechte drafting penalty voor Sam Long, die na het zwemonderdeel heel wat atleten en groepjes inhaalde en er van weg reed, maar dan zelf bestraft werd. Long ging net een grote groep voorbij, zette zich aan kop, maar werd op dat moment zelf voorbijgegaan door een andere atleet. Omdat Long zich niet rechtop zette op zijn fiets, kreeg hij een penalty. Op die beslissing kwam bakken kritiek van zowel supporters als andere triatleten. Ironman postte ondertussen een video met uitleg over het waarom van de penalty, maar Sam Long blijft ondertussen zelf bijzonder boos.

Florian Angert “Ik weet hoe het voelt”

Op de Instagram-post van Sam Long kwamen enorm veel reacties. Vooral de commentaar van Florian Angert springt er tussen uit. Hij kreeg zelf een penalty in Kona. “Ik weet hoe het voelt als de referee opnieuw toeslaat…”