Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vrouw onder invloed van drugs maait twee triatleten van de weg tijdens WK 70.3 Ironman
Mark Aaron Evans in het ziekenhuis nadat hij aangereden werd tijdens het WK 70.3 Ironman in St-George (foto: Mark Aaron Evans RR)
Nieuws

Vrouw onder invloed van drugs maait twee triatleten van de weg tijdens WK 70.3 Ironman

Op het wereldkampioenschap 70.3 Ironman in St-George zijn twee triatleten gewond afgevoerd naar het ziekenhuis toen ze rond km 30 op het fietsparcours door een SUV van de weg werden gemaaid. De bestuurster, een 68-jarige inwoonster van Farr West City, reed onder invloed van marihuana en negeerde de seingevers. Het nieuws is nu pas bekendgeraakt, terwijl het WK 70.3 Ironman al een paar dagen achter ons ligt. De dame werd aangehouden en is na het betalen van 10.000 dollar bail opnieuw vrijgelaten. De twee triatleten liggen in het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde zaterdagochten op wedstrijddag rond 11 u. ’s ochtends. De vrouw, die na het ongeval toegaf ’s ochtends marihuana te hebben gebruikt, negeerde de vlaggen van de seingever op een kruispunt van het fietsparcours. Ze draaide haar Jeep Renegade achterwaarts op Telegram Street. Twee triatleten, waaronder de Amerikaan Mark Aaron Evans, konden de SUB niet meer ontwijken en knalden hard tegen het voertuig aan waardoor onder andere het glas van de achterruit brak.

Verschillende breuken

De identiteit van de tweede triatleet is niet gekend. Mark Aaron Evans herstelt ondertussen in het ziekenhuis. Hij houdt er onder andere een gebroken neus aan over, twee breuken in de nek en in de borst en 4 gebroken ribben. Op social media kreeg hij ondertussen heel wat steunbetuigingen, ook van andere triatleten. Het is overigens opvallend dat Ironman zelf niet met het nieuws naar buiten gekomen is. Het enige geluk bij een ongeluk is dat de aanrijding gebeurde rond 11 u. toen de meeste age group waves al voorbij waren aan km 30. De weg werd namelijk langere tijd afgesloten voor het onderzoek. En nog opvallend: de crash gebeurde op 200 meter van een monument van een eerder, dodelijk fietsongeval een half jaar geleden.

De 68-jarige bestuurster werd ter plekke gearresteerd voor het negeren van de aanwijzingen van de verkeersleiders, het rijden onder invloed en het veroorzaken van een ongeluk met gewonden. Bovendien vond de politie ook nog drugs in het voertuig. De dame werd afgevoerd naar de gevangenis, maar is na het betalen van een borg van 10.000 dollar ondertussen weer op vrije voeten, al zal ze binnenkort voor de rechter moeten verschijnen.