Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Christophe De Keyser beste Belg op WK 70.3 Ironman: “Nu weet ik waar ik volgend jaar naartoe wil”
Christophe De Keyser tijdens de 90 km fietsen in het WK 70.3 Ironman in St-George (foto: Christophe De Keyser RR)
Nieuws

Christophe De Keyser beste Belg op WK 70.3 Ironman: “Nu weet ik waar ik volgend jaar naartoe wil”

Met een 24ste plaats was Christophe De Keyser onze beste Belgische triatleet op het WK 70.3 Ironman zaterdag in St-George. Hij streed lang mee voor een plaats in de top-20 maar lopen zonder gevoel in de tenen in de frisse weersomstandigheden in Utah maakte het er niet gemakkelijker op. Wij spraken CDK vanuit St-George vlak voor hij zondag op zijn terugvlucht stapte, want maandag wachtte alweer een nieuwe werkdag voor deze Ironman-pro.

“Voorafgaand aan de wedstrijd was er veel te doen rond de koude. Het was 5 graden bij onze zwemstart en er stond een gure wind,” vertelt Christophe. “Ik had dan ook beslist om geen risico te nemen en me voldoende aan te kleden tijdens de eerste wissel. De zwemstart was nogal chaotisch, omdat het echt nog donker was bij onze start. Ik knalde na 50 meter ook vol tegen een kajak aan. Maar ik kwam nog als 8ste uit het water.”

“Bij de eerste wissel deden de meeste tot mijn verbazing weinig warme kledij aan,” legt Christophe uit, “dus moest ik me haasten om de eerste groep niet uit het oog te verliezen. Ik kon nog snel 1 handschoen aandoen en de andere nam ik mee in een achterzak van mijn trisuit. De eerste kilometers waren echt heel koud aangezien de zon nog niet volledig op was gekomen en ik geraakte maar moeilijk in het juiste ritme.”

“In afdaling kwam ik tanden te kort”

Christophe De Keyser tijdens de 90 km fietsen in het WK 70.3 Ironman in St-George (foto: Christophe De Keyser RR)
Christophe De Keyser tijdens de 90 km fietsen in het WK 70.3 Ironman in St-George (foto: Christophe De Keyser RR)

“De sterkste fietsers zoals Blummenfelt, Ditlev, Iden en Funk moest ik al snel laten gaan. Ik kwam in een grote groep terecht, maar op de rechte stukken bergaf kwam ik wat ’tanden te kort’ en moest ik met mijn 50-11 Sram tandwiel ‘vollenbak spinnen’ om de groep niet te verliezen. Ik verloor wat posities en raakte zo de aansluiting kwijt met de grote achtervolgende groep. Ik had daar altijd moeten opschuiven,” vertelt Christophe.

“Ik geraakte in een groepje verzeild met Youri Keulen, Simon Viain en nog wat anderen. Ik kreeg het wat warmer en het fietsgevoel bleek uiteindelijk wel goed te zijn. Rond plaats 18 gingen we de tweede wissel in. In het lopen had ik maar weinig gevoel in de tenen de eerste 5 km. Ik liep nog mee voor plaats 20, maar verzwakte wat in de tweede ronde van het lopen. Het loopparcours was echt heel moeilijk. Het was geen meter vlak en we moesten continu bergop en bergaf lopen.”

“Nog wat te kort om mee te doen voor top-10”

Christophe De Keyser was met een 24ste plaats de snelste Belg in het WK 70.3 Ironman (foto: Christophe De Keyser RR)
Christophe De Keyser was met een 24ste plaats de snelste Belg in het WK 70.3 Ironman (foto: Christophe De Keyser RR)

Met een 24ste plaats deed Christophe het meer dan behoorlijk in zijn eerste WK 70.3 Ironman maar de triatleet uit Overijse is ambitieuzer dan dat. “Uiteindelijk kom ik nog wat te kort om mee te strijden voor de top 10 plaatsen, maar nu weet ik waar ik volgend jaar naartoe wil,” klinkt het strijdlustig bij CDK.