Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jan Frodeno’s graveltriatlon SGRail100 is vooral fun, Kienle wint prijs van meeste koffies onderweg – video’s
PJ Penne voor Sebastian Kienle in de SGRail 100 graveltriatlon van Jan Frodeno (foto: SGRail 100 RR)
Multisports

Jan Frodeno’s graveltriatlon SGRail100 is vooral fun, Kienle wint prijs van meeste koffies onderweg – video’s

De Belgische triatleet PJ Penne werd vorige week vijfde in de SGRail 100, de gravel triatlon die Jan Frodeno mee organiseert in Girona, maar het was er eigenlijk niet zozeer om de plaatsen en de competitie te doen, maar wel helemaal voor de fun. PJ deed samen met Tim Flott mee, de Amerikaanse partner van Marieke Blomme. De drie amuseerden zich kostelijk in Girona, waar de triatlon zelf niet eens de belangrijkste wedstrijd was. “Zo werden de eerste man en de eerste vrouw uiteindelijk zelfs tot ‘losers’ van de wedstrijd gekroond,” lacht Marieke. “Sebastian Kienle won bijvoorbeeld de wedstrijd van het meeste koffies drinken onderweg.”

“Ook wij waren er niet van op de hoogte dat het allesbehalve een wedstrijd was, maar dat werd ter plaatse wel duidelijk,” legt Marieke uit. “Het was dus niet de bedoeling te winnen, er waren wel prijzen voor best verklede, en meest behulpzame deelnemer. En er was ook een prijs voor de grootste pechvogel. Dit was een deelnemer die om 16u30, als zo goed als iedereen binnen was, naar de organisatie belde om te zeggen dat hij precies aan de Franse grens zat en dus dacht dat hij verloren gereden was,” aldus een vrolijke Marieke Blomme op de terugweg met Tim en PJ naar België, die voor een volgende editie alvast op zoek moeten naar een origineel hemdje om aan te trekken. In onderstaande video’s krijg je een beeld van de fun-factor en onder andere de “bier ad fundum drinken” competitie 😀