Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens finisht knap 4de in WTCS triatlon in Bermuda, Vincent Luis wint eindelijk weer
Jelle Geens finisht 4de in WTCS Bermuda (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Jelle Geens finisht knap 4de in WTCS triatlon in Bermuda, Vincent Luis wint eindelijk weer

Triatleet Jelle Geens heeft zijn startnummer 1 serieus wat glans gegeven tijdens de WTCS triatlon van Bermuda, de voorlaatste manche van het WK olympische triatlon. Met een knappe vierde plaats na een sterk loopnummer blijft hij zijn derde plaats in het WK behouden, een mooie opsteker richting de Grand Final. De winst in Bermuda ging na een lange periode van blessure eindelijk weer eens naar ex-wereldkampioen Vincent Luis. De Franse triatleet was de enige overlever van de kopgroep van zeven.

Jelle Geens kwam in de 1500 meter zwemmen als 33ste uit het water op 47 seconden van Vincent Luis. Na het zwemmen ontstond een kopgroep van negen triatleten, waarvan er na de 40 km fietsen nog zeven overbleven: Jonas Schomburg, Vasco Vilaca, Jumpel Furaya, Vincent Luis, Simon Westermann, Kyotaro Yoshikawa en Mark Devay. Jelle Geens maakte deel uit van een groot achtervolgend peloton, met onder andere Alex Yee, Gustav Iden en Kristian Blummenfelt die op 44 seconden in T2 kwamen.

In de 10 km lopen gaf Jonas Schomburg het tempo aan, maar Vincent Luis nam in de tweede ronde de koppositie over. Jelle Geens naderde samen met Adrien Briffod en Antonio Serrat tot op 28 seconden van de leiders na de eerste loopronde. In de tweede ronde begonnen de drie de ene na de andere atleet uit de kopgroep op te rapen. Alleen Vincent Luis bleef nog uit de greep van Serrat en Geens, die in de slotronde voorbijgegaan werd door nog een sterke Spanjaard Roberto Sanchez.

Vincent Luis pakte een deugddoende overwinning in 1u49’37. Antonio Serrat werd tweede op 9 seconden voor zijn landgenoot Roberto Sanchez die op 18 seconden het brons pakte. Jelle Geens werd vierde op 23 seconden, voor Alex Yee en wereldkampioen 70.3 Ironman Kristian Blummenfelt, die bij zijn terugkeer op de korte afstand meteen zesde werd. Ook Ironman wereldkampioen Gustav Iden had een mooie comeback met een negende plaats.

Voorlopige uitslag WTCS mannen Bermuda 2022