Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sebastien Carabin voor 2de jaar op rij winnaar in Hel van Beringen, Jolien Vandendert snelste vrouw
Sebastien Carabin wint de Hel van Beringen voor het tweede jaar op rij (foto: 3athlon.be)
Multisports

Sebastien Carabin voor 2de jaar op rij winnaar in Hel van Beringen, Jolien Vandendert snelste vrouw

Sebastien Carabin, een paar weken geleden nog knap vijfde in het WK Xterra, verzilverde ook in Beringen zijn goeie vorm met een tweede overwinning op rij in de Hel van Beringen. In deze droge tweede editie van de long distance cross duatlon op en rond de mijnterril van Be Mine in Beringen ging Carabin maar liefst drie kwartier sneller naar de finish dan in 2021. Loorin Bastiaens was net als vorig jaar de beste van de rest, voor Kevin Van Hoovels. Bij de vrouwen slechts twee deelneemsters, waarvan Jolien Vanendert een knappe prestatie neerzette.

Met 6 km lopen, 52 km mountainbiken met maar liefst 700 hoogtemeters en dan nog eens 14 km lopen, is de Hel van Beringen één van de lastigste cross duatlons van het seizoen. Sebastien Carabin ging in het eerste lopen al aan de leiding en kreeg in het mountainbiken het gezelschap van ex-Belgisch kampioen bij de juniores Owen Valcke. Met zijn twee zetten ze de rest van het veld op grote achterstand.

Loorin Bastiaens en Kevin Van Hoovels opnieuw op podium

Het podium van de Hel van Beringen bij de mannen (foto: 3athlon.be)
Het podium van de Hel van Beringen bij de mannen (foto: 3athlon.be)

Kevin Van Hoovels en Loorin Bastiaens vochten de strijd uit om de overige podiumplaatsen. Van Hoovels kwam als tweede in de wissel, maar dat had ook te maken met de lekke band van Bastiaens, die de laatste ronde op de velg bleef rijden en flink wat tijd verloor. In de 14 km lopen kreeg hij Van Hoovels bij het ingaan van de slotronde te pakken. Loorin Bastiaens liep naar de tweede plaats en Van Hoovels werd derde, net zoals vorig jaar.

Maar dat gebeurde op meer dan 13 minuten van de verdiende winnaar Sebastien Carabin, die drie kwartier sneller was dan in 2021 en in 3u37’35 een nieuw parcoursrecord neerzette. In de strijd om de verdere ereplaatsen ging de Nederlander Wouter Dijkshoorn dankzij een heel sterke tweede run nog op en over Jarno Cuypers en Mathias Allegaert. Dijkshoorn werd knap vierde, Cuypers pakte de vijfde plaats en Allegaert werd zesde, voor de verrassende Sonny Volders die voor eigen volk zevende werd.

Jolien Vanendert klopt Liza Van Der Haar

Jolien Vanendert wint bij de dames in de Hel van Beringen (foto: 3athlon.be)
Jolien Vanendert wint bij de dames in de Hel van Beringen (foto: 3athlon.be)

Bij de vrouwen ging Jolien Vanendert na de 6 km lopen al stevig aan de leiding. De Nederlandse Liza Van Der Haar maakte in de eerste helft van het mountainbiken nog een tweetal minuten goed op de Lommelse triatlete, maar in de slotfase liep Jolien nog verder uit. Jolien Vanendert won de Hel van Beringen in 5u04’03. Liza Van Der Haar werd tweede op 24 minuten.

Uitslag Hel van Beringen 2022