Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens krijgt nummer 1 in WTCS Bermuda, Blummenfelt en Iden achteraan het startveld
Jelle Geens eerder in 2022 in de WTCS triatlon van Montreal (foto: World Triathlon/Ben Lumley)
Nieuws

Jelle Geens krijgt nummer 1 in WTCS Bermuda, Blummenfelt en Iden achteraan het startveld

Zondag 6 november wordt in Bermuda de voorlaatste manche gehouden van de World Triathlon Championship Series. In de thuishaven van Flora Duffy zijn niet alleen belangrijke punten te scoren voor de wereldtitel, maar ook voor de olympische ranking voor Parijs 2024. En dus keren in Bermuda een aantal toptriatleten van de lange afstand terug naar het korte werk, met op kop natuurlijk Bermuda’s ereburger Flora Duffy zelf, maar ook kersvers wereldkampioene 70.3 Ironman Taylor Knibb. De Noren Kristian Blummenfelt en Gustav Iden, wereldkampioen op respectievelijk de 70.3 Ironman en de volledige Ironman, zijn ook voor het eerst dit jaar van de partij, maar zij moeten wel achteraan aanschuiven in het rijtje, achter onze landgenoot Jelle Geens, want die kreeg van World Triathlon startnummer 1.

Jelle Geens 3de in tussenstand WK 2022

Jelle Geens staat momenteel derde in het wereldkampioenschap, achter Hayden Wilde en Leo Bergere. De Nieuw-Zeelander, vorige week eindwinnaar van de Super League 2022, en de Fransman zijn in Bermuda niet van de partij. En dus mag Jelle Geens het nummer 1 dragen, net zoals Flora Duffy bij de vrouwen. Jelle kan in Bermuda overigens een gooi doen naar de tweede plaats van Bergere, maar dan moet de Belgische triatleet de wedstrijd in Bermuda wel winnen om het huidige verschil goed te maken. Wilde blijft met twee overwinningen en twee tweede plaatsen voorlopig helemaal buiten schot.

“Ik ga proberen finishen op 1”

Jelle Geens kijkt alvast uit naar Bermuda. Op Instagram postte hij een foto die als twee druppels water lijkt op eenzelfde foto uit 2019, de laatste keer dat World Triathlon in Bermuda te gast was. “Het is drie jaar geleden dat we in Bermuda waren. Er is veel veranderd sinds 2019 al zie je dat niet meteen op deze 2 foto’s. Ik race met startnummer 1 dit weekend. Ik ga proberen om op dezelfde plaats te finishen,” aldus Jelle.

Noorse wereldkampioenen Ironman starten achteraan

Opvallend genoeg mogen de Noorse Ironman wereldkampioenen Blummenfelt en Iden pas helemaal achteraan starten. Kristian Blummenfelt kreeg startnummer 51 en Gustav Iden heeft nummer 54. Er staan 55 triatleten aan de start in Bermuda en dus mogen Big Blu en Iden pas bij de laatste 5 kiezen welke plaats ze innemen op het startponton. De twee deden nog geen enkele short distance triatlon dit jaar, uitgezonderd de World Cup in het Noorse Bergen. Ook Mario Mola start achteraan. De ex-wereldkampioen heeft nr 47 gekregen.

Flora Duffy, Taylor Knibb en 2 Belgische triatletes

Bij de vrouwen start Flora Duffy met nummer 1. Zij moet in het wereldkampioenschap 2022 voorlopig alleen Georgia Taylor-Brown voor zich dulden, die na haar eindzege in de Super League ook niet naar Bermuda afzakt. Duffy was vorig weekend er ook bij in St-George op het WK 70.3 Ironman waar Taylor Knibb de wereldtitel pakte. Knibb staat voorlopig 9de in het WK van World Triathlon en start met nummer 7 in Bermuda. Van Belgische zijde komen Valerie Barthelemy (startnummer 26) en Jolien Vermeylen (startnummer 36) in actie.

Mannen om 15 u., vrouwen om 18 u. Belgische tijd

De races zijn zondag live te volgen op triathlonlive.tv. De mannen starten om 11 u. plaatselijke tijd. Bij ons is het dan 15 u. De vrouwen gaan om 14 u. plaatselijke tijd van start, bij ons is het dan 18 u. U krijgt zondagavond een uitgebreid verslag op 3athlon.be van beide races.