Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet Bart Borghs meldt zich voor De Hel met klinkende zege in marathon van Kasterlee
Bart Borghs wint de marathon van Kasterlee (foto: 3athlon.be)
Multisports

Triatleet Bart Borghs meldt zich voor De Hel met klinkende zege in marathon van Kasterlee

SMO-Scott triatleet Bart Borghs heeft zondag de marathon van Kasterlee gewonnen. Hij dook over de 42 km voornamelijk offroad lopen onder de tijd van Rik Thijs, die de wedstrijd in 2021 op zijn naam schreef. Ex-triatleet Gerrit De Pauw zette een opmerkelijke prestatie neer en pakte de tweede plaats. Bij de vrouwen pakte titelverdedigster Leonie Ton voor het tweede jaar op rij de overwinning. Vincent Bierinckx en Joke Odeyn wonnen op de halve marathon.

Het was voor Seppe Odeyn, negenvoudig winnaar van de Hel van Kasterlee, zijn eerste confrontatie met de andere favorieten voor de Hel op 18 december, maar deze keer zat er voor de tweevoudige wereldkampioen Powerman duatlon geen podium in. Seppe werd vierde bij de mannen, maar hij kon wel meegenieten van een knappe overwinning van zus Joke Odeyn. Die was op de halve marathon in 1u30’47 nog 1’04 sneller dan plaatselijke favoriete en meervoudig winnares Jolien Boonen. Evy Hens werd derde in 1u32’06.

Bij de mannen moest Seppe vrede nemen met de vierde plaats nadat Vincent Bierinckx en Rik Thijs in de openingsfase een razendsnel tempo aanhielde. Bierinckx zette op de lastigste stukken van het parcours een versnelling in die Rik Thijs niet kon beantwoorden. Vincent Bierinckx pakte in 1u10’08 de overwinning met 1’31 voorsprong op Rik Thijs. Stef Verachten verraste vriend en vijand met een knappe derde plaats. De ex-triatleet stond vroeger vooral bekend om zijn sterke zwemcapaciteiten, maar liep nu naar het brons in 1u12’03. Seppe Odeyn werd vierde in 1u13’02 voor Yves Coolen en Tim Van Hemel, die zijn debuut maakte op de halve marathon.

Uitslag halve marathon Kasterlee 2022

Op de marathon ging Bart Borghs al snel aan de leiding. De triatleet van de Belgische militaire ploeg kwam na 1u19 aan het keerpunt en toen waren de verschillen met onder andere Nick Smans en Gerrit De Pauw nog erg beperkt. In het tweede deel bleef BB het tempo hoog houden. Op het lastigste gedeelte van het offroad parcours zette hij de concurrentie op een paar minuten. “Maar ik ben blijven doorgaan om voor een snelle tijd te gaan,” vertelde Bart na de finish. “Ik hoorde dat ik na 1u19 doorkwam aan het keerpunt en ik wist dat het dan mogelijk zou zijn om de tijd van Rik Thijs van vorig jaar te kloppen. Ik voelde me goed vandaag en hier finishen tussen al dit volk, dat is echt super. Ik werd er echt emotioneel van. Of ik nu mede-favoriet ben voor de Hel? Er is nog wat werk richting Hel, maar ik ga er mijn best doen,” aldus Bart Borghs.

Bart Borghs dook inderdaad onder de tijd van Rik Thijs in 2021. Met 2u38’17 was hij 15 seconden sneller. Gerrit De Pauw pakte de tweede plaats in 2u46’35. Nick Smans werd in 2u48’18 derde voor Wouter Michiels en Kasper Ligneel. Bij de vrouwen ging Leonie Ton al snel aan de leiding. De Nederlandse titelverdedigster lag halfweg aan de leiding, maar de verschillen met Elly Kerstens en Kristel Mijnendonckx bleven beperkt. Uiteindelijk ging de overwinning opnieuw naar Leonie Ton. Zij zegevierde opnieuw in Kasterlee in 3u22’37. Elly Kerstens werd op 44 seconden tweede. Kristel Mijnendonckx werd derde in 3u28’10.

Uitslag marathon Kasterlee 2022