Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Challenge Roth schuift in 2024 op naar de zomer in overleg met Duitse Ironman triatlons
De finish-line party in het triatlonstadion van de Challenge Roth (foto: Challenge Roth)
Nieuws

Challenge Roth schuift in 2024 op naar de zomer in overleg met Duitse Ironman triatlons

De Challenge Roth triatlon, samen met de Ironman Hawaii en de Challenge Almere-Amsterdam de oudste volledige triatlon ter wereld, vindt in 2024 in de zomer plaats, op zondag 7 juli. Terwijl duizenden atleten toewerken naar 25 juni 2023, de eerstvolgende editie van Challenge Roth, wordt er ook alvast naar een jaar later gekeken. De organisatie achter de populaire race in Duitsland heeft namelijk bekend gemaakt dat de wedstrijd in 2024 zal plaatsvinden op 7 juli. Volgens het team achter Challenge Roth is die datum bepaald in overleg met onder andere Ironman.

Meerdere grote Duitse races vinden plaats in dezelfde periode, dus zoals wel vaker wordt gezamenlijk gekeken naar de handigste planning, zodat de organisaties het elkaar niet te lastig maken. Dat betekent allicht dat het EK Ironman in Frankfurt naar voor schuift naar het laatste weekend van juni in 2024. In 2023 vindt Ironman Frankfurt op 2 juli plaats, een week na Challenge Roth.

“Het is voor ons heel belangrijk om die data goed op elkaar af te stemmen. Uiteindelijk profiteert de hele triatlonsport daarvan. Een speciale dank aan Oliver Schiek van Ironman, met wie we al jaren fijn samenwerken, en natuurlijk de lokale autoriteiten, die het ook altijd zeer eenvoudig maken om tot een goede datum te komen”, schrijft Challenge Roth.

De registratie voor Challenge Roth 2024 opent direct na de wedstrijd in 2023 en staat er om bekend telkens op een paar minuten uitverkocht te geraken.