Claire Michel tankt vertrouwen voor Grand Final met 5de plaats in World Cup triatlon in Chili
Claire Michel met een sterk loopnummer naar de 5de plaats in de World Cup Triathlon in Chili (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)

De Brusselse triatlete Claire Michel maakte, in de aanloop naar de Grand Final van het WTCS circuit in Abu Dhabi, nog een tussentop in Chili. In de World Cup triatlon van Vina del Mar pakte onze Belgian Hammer een knappe vijfde plaats in een spannende eindstrijd om de medailles. Die vijfde plaats is een flinke opsteker voor Claire die dit seizoen nog niet echt op niveau had kunnen presteren nadat ze terugvocht na een lang aanslepende blessure. De Franse Sandra Dodet en de Spanjaard David Castro pakten de overwinning in Chili.

In de 750 meter zwemmen ging Claire Michel deze keer wel vrij goed mee. Ze kwam na 10’33 uit het water in een grote groep op 20 seconden van de Franse triatlete Lea Coninx, die in het fietsen zou uitvallen. Claire maakte tijdens de 18,5 km fietsen deel uit van een ruime kopgroep die zouden strijden om de medailles in de 5 km lopen. De Francaise Sandra Dodet klopte de Amerikaanse Gina Sereno in de spurt en won in 57’13. Achter de twee leidsters kregen we een spannende strijd om de bronzen medaille. Claire Michel moest nog twee meisjes voor haar dulden en strandde op nauwelijks 13 seconden van het brons. En het belangrijkste was dat ze zich goed voelde na van start tot finish snelle wedstrijd, al zag ze zelf ook nog ruimte tot verbetering:

Over anderhalve week staat Claire aan de start van de Grand Final in Abu Dhabu waar de laatste manche van de World Triathlon Championship Series op het programma staat, zeg maar de finale van het WK olympische triatlon 2022. Bij de mannen won de Spaanse triatleet David Castro voor de Chileense topper Diego Moya en de Marrokaan Jawad Abdelmoula. Er deden geen Belgische mannen mee in Chili.