Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleten op zoek naar vroege Kona-kwalificatie in druk Ironman weekend
Pamphiel Pareyn loopt naar de 8ste plaats in Ironman Cozumel in 2021 (foto: Robrecht Paesen)
Nieuws

Belgische triatleten op zoek naar vroege Kona-kwalificatie in druk Ironman weekend

Dit weekend krijgen we het heroptreden van de Belgische triatleet Bart Aernouts op de volledige afstand en ook Pieter Heemeryck komt voor het eerst weer in actie sinds zijn opgave met rugklachten in het WK Ironman in Hawaii op 8 oktober. Bart Aernouts komt aan de start in de Ironman Arizona, waar vooral wordt uitgekeken naar het debuut op de volledige afstand van Ben Kanute, onlangs nog vice-wereldkampioen 70.3 Ironman. Pieter staat samen met Pamphiel Pareyn en Quentin De Vos aan de start in de Ironman Cozumel.

Bart Aernouts krijgt stevige tegenstand in Arizona, waar 2 slots voor Hawaii te verdienen vallen. We zien de laatste tijd meer en meer triatleten die proberen om in het najaar een vroege kwalificatie voor Kona af te dwingen, wat de aanloop naar het WK Ironman in 2023 natuurlijk wat makkelijker maakt. In Arizona zijn alle ogen gericht op Ben Kanute. De Amerikaan maakte er tijdens het WK 70.3 Ironman in St-George een heel mooie en vooral spannende battle van met wereldkampioen Kristian Blummenfelt. In Tempe doet hij zijn eerste volledige triatlon.

Tussen de 47(!) pro-triatleten zitten overigens nog een paar straffe namen, zoals Joe Skipper, Matt Hanson, Cam Wurf, Chris Leiferman, Sam Long en Kristian Hogenhaug om er maar een paar te noemen. Het zal dus geen gemakkelijke opgave worden voor Bart Aernouts. De Belgische triatleet dook na een paar maanden zonder competitie onlangs terug op in de 70.3 Ironman van Cascais waar hij 8ste werd.

Ook de Ironman Cozumel is populair bij de pro-triatleten. Bij de mannen zijn er 40 pro’s ingeschreven die gaan strijden om 2 Kona-slots. Pieter Heemeryck krijgt er het gezelschap van Pamphiel Pareyn en Quentin De Vos. Voor Pareyn was het vorig jaar zijn doorbraakrace als pro met een knappe 8ste plaats in de wereldrecord-race van Kristian Blummenfelt. Quentin De Vos werd er vorig jaar 15de. Voor Heemeryck wordt het vooral uitkijken hoe hij er zes weken na zijn DNF in het WK Ironman in Hawaii voor staat. Met onder andere Magnus Ditlev, halve Belg Rudy Von Berg en Tyler Butterfield aan de start zal het alleszins een mooie strijd worden.

Alexandra Tondeur staat in Cozumel eveneens op de startlijst en zal het er opnemen tegen onder andere Sara Svensk, Daniela Bleymehl, Ruth Astle en de Britse en Italiaanse olympische triatletes India Lee en Giorgia Priarone.