Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlon aan de Cote d’Azur… Challenge kondigt twee nieuwe triatlons in Frankrijk aan
Het strand van Cagnes-sur-Mer (foto: Tiia Monto RR)
Nieuws

Triatlon aan de Cote d’Azur… Challenge kondigt twee nieuwe triatlons in Frankrijk aan

Challenge Fréjus en Challenge Cagnes-sur-Mer; dat zijn de twee nieuwe halve triatlons die Challenge Family in 2023 in Frankrijk organiseert. Beide wedstrijden spelen zich af rond de Franse Côte d’Azur en vinden al in 2023 plaats. Challenge Fréjus in het weekend van 13 mei en Challenge Cagnes-sur-Mer op 11 juni. Eerder raakte ook al bekend dat in 2023 de Challenge Montpellier wordt gehouden, waardoor het aantal internationale long distance triatlons in Frankrijk alleen maar toeneemt.

Challenge Fréjus vormt een volledig triathlonweekend – ‘triathlonfestival’ – met maar liefst vijf races voor volwassenen en drie races voor kinderen. Op de eerste dag wordt er ook een Franse Grand Prix – populaire Franse races op het hoogste niveau, red. – gehouden, waarbij wordt gestreden om het Franse Clubkampioenschap. Het evenement bestond overigens al onder de naam ‘Fréjus Triathlon’ en was al een succes, maar door nu samen te werken met Challenge Family wordt gehoopt de wedstrijden naar een nog hoger niveau te tillen.

Een maand later, op 11 juni dus, vindt vervolgens Challenge Cagnes-sur-Mer plaats. In het hart van de Franse Riviera, tussen de zee en de bergen. Tijdens het fietsen wordt onder andere de Col de Vence beklommen en het loopparcours voert langs de azuurblauwe zee en onder de palmbomen.

Challenge Family CEO Jort Vlam was eerder dit jaar al op beide locaties aanwezig en ook vandaag – 18 november – was hij in Frankrijk om de wedstrijden tijdens een persconferentie aan te kondigen. “De Côte d’Azur is een geweldige locatie en staat al heel lang op de wenslijst van triatleten, vooral vanwege het ideale klimaat en het geweldige landschap. Dat we in deze prachtige regio nu twee Middle Distance wedstrijden hebben, belooft een spannende zomer met mooie triathlons in de regio. Challenge Fréjus past, vanwege de verschillende races op verschillende niveau’s, perfect binnen onze ‘all about the athlete’ visie. Challenge Cagnes-sur-Mer, op steenworp afstand van wereldstad Nice, heeft alle eigenschappen voor een ‘must-race’ event. Atleten kunnen hier genieten van racen op een prachtige locatie en de combinatie met een heerlijke vakantie, met het hele gezin, in de wereldberoemde Côte d’Azur.”