Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alexander Chamon en Margot Vanpachtenbeke pakken overtuigende zege in cross-duatlon Wachtebeke
Alexander Chamon in de Reuzen van Wetteren (foto; Vind Cycling Project RR)
Multisports

Alexander Chamon en Margot Vanpachtenbeke pakken overtuigende zege in cross-duatlon Wachtebeke

In provinciaal domein Puyenbroeck, in Wachtebeke, stond zondag de volgende manche van de Cross Duatlon Series van Triatlon Vlaanderen op het programma. De winst ging overduidelijk naar Alexander Chamon, de mountainbike-specialist die deze keer in het lopen al aan de leiding ging, en Margot Vanpachtenbeke, die op de fiets verschroeiend hard uithaalde bij de vrouwen en de tegenstand op minuten zette. Chamon, die onlangs nog tweede werd in de Reuzen van Wetteren, doet een gouden zaak in het klassement van de Cross Duatlon Series.

De cross-duatleten kregen in Wachtenbeke 5,5 km lopen, 27 km fietsen en 2,7 km lopen voor de kiezen. In de eerste run ging Alexander Chamon meteen aan de leiding, samen met Ben Vivey en Sander Van Assche. In het mountainbiken moesten Van Assche en Vivey specialist Chamon al snel laten gaan. Alexander bouwde een onoverbrugbare voorsprong uit en hield die ook vast in de tweede run. Alexander Chamon won overtuigend in 1u39’12 met 2’24 voorsprong op Lennert Cappan. Robin Schuermans realiseerde nog de snelste looptijd in de tweede run en zo veroverde Bientje de derde plaats in 1u42’11 voor Sam Willems en Sander Van Assche.

Bij de vrouwen ging Lies Van de Voorde aan de leiding in de 5,5 km lopen, met 19 seconden voorsprong op favoriete Margot Vanpachtenbeke. Camille Roman volgde als derde op 1’18. Het lastige parcours in Wachtebeke was een kolfje naar de hand van Margot Vanpachtenbeke. Ze liep steeds verder uit op de tegenstand. Uiteindelijk won ze met een ruime voorsprong van meer dan 4’30 op Lies Van de Voorde. Lien Bories Lowyck werd derde op meer dan een kwartier.

Uitslag cross duatlon Wachtebeke 2022