Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sterke remonte brengt Bart Aernouts naar 5de plaats in Ironman Arizona, Joe Skipper pakt knappe zege
Joe Skipper wint de Ironman Arizona (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Sterke remonte brengt Bart Aernouts naar 5de plaats in Ironman Arizona, Joe Skipper pakt knappe zege

De Belgische toptriatleet Bart Aernouts heeft in de Ironman Arizona een sterke prestatie neergezet met een knappe plaats, maar het leverde de 3MD-triatleet helaas geen rechtstreekse kwalificatie voor het WK Ironman in Hawaii in 2023 op. Aernouts moest na het zwemmen zoals vanouds veel tijd goedmaken, maar verloor ook op de fiets nog heel wat minuten tegenover leiders Kristian Hogenhaug en Joe Skipper. Met een snelle marathon maakte Bart nog heel wat plaatsen goed en uiteindelijk eindigde hij als 5de in 8u03’25. De winst was meer dan verdiend voor de Brit Joe Skipper die het haalde in een snelle 7u46.

Bart Aernouts kwam als 15de uit het water na 3,8 km zwemmen op 8’47 van leider Andrew Horsfall-Turner die voor Ironman-debutant Ben Kanute als eerste aantikte. De twee kregen in het eerste deel van het fietsen het gezelschap van Joe Skipper en Kristian Hogenhaug, met iets verderop Sam Long. Halfweg moest Kanute al twee minuten toegeven op Skipper en Hogenhaug. Long volgde als vierde op 4 minuten. Bart Aernouts schoof op naar plaats 12, maar het verschil was dan al 13 minuten.

Na 180 km fietsen had Hogenhaug een klein gaatje van 17 seconden op Skipper. Kanute volgde op meer dan vijf minuten, Long op meer dan 8 minuten. Bart Aernouts wisselde als 9de op 18’21. In de marathon gingen Skipper en Hogenhaug een hele tijd gelijk op. Pas na 15 km lopen, brak de veer bij Hogenhaug, terwijl Ben Kanute nauwelijks terrein goedmaakte. En dus stoomde Joe Skipper door naar een indrukwekkende en verdiende overwinning.

De Brit bevestigde na zijn vijfde plaats in het WK in Hawaii met een klinkende zege in een scherpe 7u46’00. Matt Hanson werd op 3’48 tweede. Ben Kanute pakte in zijn eerste volledige Ironman het brons in 7u51’25 en Kristian Hogenhaug dook ook onder de 8 uur. De Deen werd vierde in 7u56’38. Bart Aernouts werd knap vijfde in 8u03’25. Een mooie terugkeer voor de Veldeman-WCUP-Sportoase triatleet op de volledige afstand, wat hem vertrouwen zal geven om begin 2023 op zoek te gaan naar alsnog een kwalificatie voor het WK Ironman in oktober.