Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pamphiel Pareyn 6de in alweer snelle Ironman Cozumel, met 7 triatleten onder 8 uur
Pamphiel Pareyn werd eerder dit jaar derde in Ironman Lake Placid (foto; Ironman RR)
Nieuws

Pamphiel Pareyn 6de in alweer snelle Ironman Cozumel, met 7 triatleten onder 8 uur

In de Ironman van Cozumel werden zondag zoals wel vaker weer snelle tiiden neergezet, want maar liefst 7 van de pro-triatleten doken in Mexico onder de grens van 8 uur. Onder hen ook de Belgische triatleet Pamphiel Pareyn, die knap zesde werd in het sterke deelnemersveld. Maar achteraf bekeken, was de Ironman Cozumel er voor de Belgen eentje van de gemiste kansen. Pieter Heemeryck leek lang mee te doen voor de overwinning, maar viel alweer uit in het lopen. En voor Pamphiel Pareyn leek er een hele tijd een top-5 in te zitten, maar het werd een zesde plaats, al waren de verschillen niet super groot.

Het zag er lange tijd goed uit voor Pieter Heemeryck die na 3,8 km zwemmen en 180 km fietsen als enige nog wat in het zog kon blijven van topfavoriet en uberbiker Magnus Ditlev. De Deen zette Heemeryck op 1’56 na 180 km fietsen. Rudy Von Berg en Andy Potts volgden op 4’40. Pamphiel Pareyn wisselde in een groep op net geen 9 minuten van de leider.

In de marathon ging Pieter Heemeryck nog goed van start. De Domo-Scott triatleet liep een halve minuut in op Ditlev, maar viel niet later helemaal weg. Pamphiel Pareyn rukte ondertussen op naar de vijfde plaats en kreeg halfweg zelfs uitzicht op het podium met Toldi slechts anderhalve minuut voor hem. In de slotfase wisselden de posities nog een paar keer. Magnus Ditlev bleef ondertussen wel buiten schot. De Deen won in een snelle 7u50’41 met 2’39 voorspring op de Nederlandse Zwitser Jan Van Berkel. De Braziliaan Toldi pakte alsnog de derde plaats in 7u54’00. Pamphiel Pareyn werd knap zesde in 7u58’59. Bij het ter perse gaan, liep Quentin De Vos nog in 18de positie.