Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Paratriatleet Wim De Paepe pakt brons in WK triatlon in Abu Dhabi, Joris Aerden dubbel goud in age group
Paratriatleet Wim De Paepe pakt brons op het WK in Abu Dhabi (foto: Wim De Paepe RR)
Nieuws

Paratriatleet Wim De Paepe pakt brons in WK triatlon in Abu Dhabi, Joris Aerden dubbel goud in age group

De Belgische triatleet Joris Aerden heeft zich tijdens het wereldkampioenschap triatlon op de korte afstand in Abu Dhabi tot de absolute koning van de Belgische age group triatleten gekroond door twee wereldtitels te pakken. Hij pakte een gouden medaille op zowel de supersprint-triatlon als op de olympische triatlon in de M30 categorie. Eerder had paratriatleet Wim De Paepe al de Belgische medaillespiegel geopend met een knappe bronzen plak in de. Daarmee zet Wim zijn ambities om in Parijs een medaille te pakken op de Paralympics nog meer in de verf.

Wim De Paepe liep op zijn blade naar een knappe derde plaats in de PTS2 categorie. Hij finishte de sprinttriatlon in 1u09’53 op 32 seconden van het zilver. De wereldtitel ging naar de Franse topper Jules Ribstein die in 1u08’02 het goud pakte. De Spanjaard Lionel Morales pakte het zilver door in de 5 km lopen afstand te nemen van De Paepe. Vorig jaar behaalde Wim De Paepe ook al een bronzen medaille op het WK en eerder dit jaar werd hij vierde op het EK. ZIjn grote droom is een medaille op de Paralympics in Parijs in 2024.

Joris Aerden was eerder al de sterkste in de M30 categorie tijdens het WK supersprint-triatlon. Zaterdag domineerde hij de wedstrijd in Abu Dhabi met een indrukwekkend fietsnummer. Hij won de gouden medaille met 1’12 voorsprong op de Mexicaan Hernandez. In de M55 categorie behaalde Bruno De Decker de bronzen medaille.

World Triathlon organiseerde zelfs een WK aquabike over de olympische afstand, met 1.500 meter zwemmen en 40 km fietsen. In de M55 categorie pakte de Belg Didier Bucheler brons.