Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Simon Stevens en Debbie Sanders melden zich voor Hel met knappe zege in Damse Duivelshond cross-duatlon
Simon Stevens wint de Damse Duivelshond cross-duatlon (foto: Johan Tack)
Multisports

Simon Stevens en Debbie Sanders melden zich voor Hel met knappe zege in Damse Duivelshond cross-duatlon

En daar is Simon Stevens! De runner-up van de Hel van Kasterlee van 2019 en 2021 had zich nog niet echt veel laten zien in de voorbereiding op de 2022 editie, maar in Damme troefde hij man in vorm Alexander Chamon af in de slotrun. Met een knappe zege meldt Simon Stevens zich dus voor het favorietenkransje van de Hel van Kasterlee. Hetzelfde geldt voor de winnares bij de vrouwen. Debbie Sanders werd 20ste overall in Damme en bombardeert zich zo tot favoriete in Kasterlee.

Debbie Sanders had na de eerste run van 10 km al een comfortabele voorsprong van 4 minuten op Inge Roelandt en Katrijn Cuypers. Dat verschil werd alleen maar groter in de 60 km mountainbiken en ook in de laatste 10 km kwam de zege van Debbie niet meer in gevaar. Ze won overtuigend in 3u37’14 en liet heel wat mannen achter zich. Inge Roelandt werd tweede op 9’40. Katrijn Cuypers pakte de derde plaats in 4u15’40.

Bij de mannen gingen Alexander Chamon en Simon Stevens meteen samen in de aanval in de eerste 10 km lopen. Jair Heyse kon het verschil beperken tot een halve minuut maar hij zou later uitvallen. Robin Schuermans volgde in T1 op 1’26 van de twee leiders. In het mountainbiken maakte hij een minuutje goed, maar hij kreeg de twee nooit meer te pakken. Thijs Mertens slaagde er tijdens de 60 km mountainbiken wel in om helemaal naar voor te schuiven, maar in de tweede run verloor hij nog ruim vijf minuten en uiteindelijk werd het een vierde plaats voor hem. Chamon en Stevens zouden het om de zege uitvechten in de laatste 10 km. Simon Stevens had nog de meest frisse benen en snelde naar de zege in 3u03’50. Alexander Chamon werd tweede op 47 seconden en Bientje Schuermans pakte de derde plaats op 4’50.

Op de korte afstand pakten Emelie Butseraen en Quinten Dewaele de overwinning.

Uitslag Damse Duivelshond cross-duatlon 2022