Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geert Lauryssen pakt negende zege in cross-duatlon Wuustwezel, Hasse Fleerackers wint bij de vrouwen
Geert Lauryssen aan de leiding in de cross-duatlon van Wuustwezel (foto; Chris Hofkens)
Multisports

Geert Lauryssen pakt negende zege in cross-duatlon Wuustwezel, Hasse Fleerackers wint bij de vrouwen

Geert Lauryssen en Hasse Fleerackers hebben de vernieuwe cross-duatlon van Wuustwezel op hun naam geschreven. Voor Geert Lauryssen was het al de negende zege voor eigen volk en hij won opnieuw overtuigend in de wedstrijd die voor het eerst werd georganiseerd door het Fast Action Team. Hasse Fleerackers maakte er een spannende strijd van bij de vrouwen tegen Karen Steurs en Lotte De Vet.

Met meer dan 110 solo’s en 50 duo’s was de cross-duatlon van Wuustwezel sterk bezet. De organisatie werd eind vorig jaar overgenomen door het Fast Action Team en ze hadden gezorgd voor een goed georganiseerde wedstrijd. Van bij de start ging topfavoriet Geert Lauryssen op kop. Hij kwam met toch al een flinke bonus in de wisselzone. Het duo Dries Aernouts als loper en Rik Meeusen als fietser kwam als 2de in de wissel.

Al snel werd er een duo op de fiets gevormd met Lauryssen en Meeusen. Zij reden dan ook nog weg van de achtervolgers. Hierbij verschillende mannen van Wuustwezel die zich klaar aan het stomen zijn voor De Hel van Kasterlee. Vooral master Bart van Looveren maakte indruk. Hij reed dan ook samen met Lander Sels weg van het groepje achtervolgers. Daarin ondermeer Dries Vissers, Stef Anthonissen en Gunter van Hasselt.

Hasse klopt Karen en Lotte

Hasse Fleerackers loopt aan kop in de cross-duatlon van Wuustwezel (foto: Chris Hofkens)
Hasse Fleerackers loopt aan kop in de cross-duatlon van Wuustwezel (foto: Chris Hofkens)

Er stond echter geen maat op Geert Lauryssen die overtuigend won en ook nog eens laat zien meer dan ooit klaar te zijn voor de strijd om winst in de hel van Kasterlee. Bart Van Looveren was een sterke tweede en met Dries Vissers op de derde plaats werd het podium toch ook een Wuustwezels feestje. Bij de duo’s werd het duo Aernouts Meeusen niet meer bedreigd en won dan ook overtuigend. Bij de vrouwen was het een mooie strijd tussen aanstormend talent Hasse Fleerackers, Karen Steurs en Lotte De Vet. Ze maakte er een spannende wedstrijd van en kwamen dan ook in deze volgorde over de finish.

Uitslag cross-duatlon Wuustwezel 2022

Meer foto’s vind je op de Facebook-pagina van Pics Chris van Chris Hofkens