Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts pakt uit met topprestatie: 3de in 70.3 Ironman Wells in erg goed gezelschap
Bart Aernouts op het WK Ironman in St-George in 2022 (foto: Bart Aernouts RR)
Nieuws

Bart Aernouts pakt uit met topprestatie: 3de in 70.3 Ironman Wells in erg goed gezelschap

De Belgische triatleet Bart Aernouts is heel knap derde geworden in de 70.3 Ironman Indian Wellis, zijn laatste triatlonwedstrijd van een bewogen seizoen. De Amerikaanse halve triatlon was sterk bezet, met onder andere Lionel Sanders en Sam Long. Het was Sam Long die uiteindelijk de overwinning pakte. Bart Aernouts werd op slechts 1’33 van de Amerikaan, maar klopte wel The Colonel in een spannende strijd om de derde plaats. Bij de vrouwen pakte de Canadese Paula Findlay de overwinning voor Tamara Jewett.

Bart Aernouts had een seizoen met ups en downs dit jaar, maar de afgelopen weken liet hij zien dat er opnieuw progressie in zijn resultaten zit. Hij sloot zijn seizoen af met een sterke prestatie in Indian Wells. In de 1.900 meter zwemmen ging de Oostenrijker Leon Pauger aan de leiding. Bart Aernouts had voor zijn doen een goed zwemnummer en volgde op 2’24 van de leider en was daarmee ruim een minuut sneller dan Lionel Sanders. Andere kleppers als Sam Long en Jackson Laundry zaten maar een goeie halve minuut voor hem.

Long en Laundry gingen vervolgens stevig te keer in de 90 km fietsen. Bart Aernouts rukte van de 24ste plaats even voorbij halfweg op naar de 4de plaats. Dat was op meer dan 3 minuten van de ontketende fietsers Long en Laundry. In T2 bedroeg het verschil uiteindelijk 3’45. Dat leek nog helemaal speelbaar in de halve marathon, al moest Bart bij de start van de 21 km lopen nog even een snel wisselende Lionel Sanders voor zich dulden. Maar Bart was duidelijk de snelste loper. Na 13 km volgde hij nog op 2’40 van Sam Long, die dan 45 seconden voorsprong had op Jackson Laundry. In de slotfase kwam Bart nog wat dichterbij maar hij kreeg het gat niet meer helemaal dichtgelopen.

Sam Long won de 70.3 Ironman Indian Wells in 3u43’34. Jackson Laundry werd op 48 seconden tweede. Bart Aernouts pakte een heel knappe derde plaats op 1’33 met 9 seconden voorsprong op Lionel Sanders, die vierde werd. Bij de vrouwen ging de winst naar de Canadese Paula Findlay. Ze haalde het in 4u06’10 met 46 seconden voorsprong op haar landgenote Tamarra Jewett. De Amerikaanse Danielle Lewis werd derde op 5’18.