Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
EK halve triatlon in Menen met punten voor PTO world ranking, inschrijvingen voor EK nu ook open
Katrien Verstuyft won in 2022 voor de derde keer de Decospan triatlon Menen (foto: 3athlon.be/David Pintens)
Nieuws

EK halve triatlon in Menen met punten voor PTO world ranking, inschrijvingen voor EK nu ook open

Het Europees kampioenschap halve triatlon in Menen in 2023 belooft een voltreffer te worden. In de thuisplaats van ex-wereldkampioen Ironman Frederik Van Lierde mochten ze deze week aankondigen dat ze mee gesteund worden door de PTO, de Professional Triathletes Organisation. Bij het EK zijn er voor de pro’s punten te verdienden voor de PTO World Ranking. Sinds deze week zijn de inschrijvingen voor het EK officieel open. Triatleten die voor België willen uitkomen, moeten zich niet kwalificeren. Er is in elke age group plaats voor 30 Belgische triatleten, dus snel zijn is de boodschap.

Terwijl de inschrijvingen voor de open race al vlot binnen liepen, kunnen nu ook de triatleten die officieel hun land willen vertegenwoordigen op het EK inschrijven. Waar er normaal voor een EK of WK met selectiewedstrijden wordt gewerkt en de inschrijvingen altijd via de federatie lopen, kunnen Belgische triatleten zich rechtstreeks inschrijven voor het EK in Menen zonder selectiewedstrijd. Met het ‘first come first serve’ principe zijn er in elke age group 30 startplaatsen voorzien voor Belgische triatleten. Als je er zeker bij wil zijn, moet je dus snel zijn met je inschrijving. Bovendien gaat vanaf februari 2023 het inschrijvingstarief omhoog.

Naast het EK halve triatlon op zondag 27 augustus kan je ook inschrijven voor het EK aquabike op dezelfde dag en het EK aquatlon op vrijdag 25 augustus.

Alle verdere informatie vind je op de website van de Decospan triatlon Menen