Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Warren Barguil debuteert met tweede plaats in triatlon die duatlon werd op La Reunion
Warren Barguil (r) naast winnaar Bourdon en Chané (l) (foto: Trail.Passion RR)
Duathlon

Warren Barguil debuteert met tweede plaats in triatlon die duatlon werd op La Reunion

De Franse wielrenner Warren Barguil, in 2017 winnaar van de bolletjestrui in de Ronde van Frankrijk, heeft dit weekend een opmerkelijk debuut gemaakt in de Triathlon 0-3000 op het exotische Franse eiland La Reunion, net zoals mountainbike-topper Julien Absolon. Door het woelige water werd de triatlon uiteindelijk een duatlon met 2,5 km lopen op het strand. Maar het was vooral in de klim naar Cilaos dat Barguil indruk maakte. En ook in de 20 km trailrun naar de op 3.070 meter gelegen finish deed Warren het uitstekend. Hij klopte U23 wereldkampioen cross-triatlon Maxime Chané, maar moest in de steile trail wel nog winnaar Cyril Bourdon voor zich dulden. Absolon werd zesde.

De triatlon op La Reunion krijgt de naam 0-3000 mee omdat de triatleten normaal op zeeniveau van start gaan, vervolgens 46 km fietsen op de col van Cilaos naar 1.400 meter hoogte en tot slot nog een trailrun van 20 km afleggen naar le Piton des Neiges op 3.070 meter hoogte. Dit jaar kon het zwemonderdeel niet doorgaan, maar moest er 2,5 km gelopen worden. Barguil wisselde na de eerste run als vierde en rukte dan met een indrukwekkende 1u39 op in de klim van Cilaos.

In de 20 km lopen hield hij vrij goed stand, maar op de steilste stukken was de Franse atleet Cyril Bourdon te sterk. Bourdon won de duatlon in 3u57’23 met vier minuten voorsprong op Warren Barguil. Xterra-specialist Maxime Chané werd derde op 7’15 van de winnaar. Mountainbike-wereldtopper Julien Absalon werd zesde op 23 minuten van Bourdon. Bij de vrouwen won Isabelle Lebreton met vijf minuten voorsprong op Agathe Arnaud.

Warren Barguil: “Benieuwd waar ik met zwemmen uit zou komen”

Warren Barguil was lichtjes ontgoocheld dat zijn triatlondebuut uiteindelijk een duatlon werd. “Ik kan jullie nu al verzekeren dat ik terugkom om ook het zwemmen te doen. Ik ben benieuwd waar ik met zwemmen uit zou komen. Er is ook nog werk aan mijn wissels, maar ik was hier vooral om de sport te ontdekken en het was eerder als vakantie dan als competitie,” aldus Warren Barguil.

Uitslag 0-3000 Triathlon La Reunion 2022