Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Namen krijgt Europees kampioenschap Xterra triatlon op Citadel
Geert Lauryssen aan de finish van de Xterra Belgium in Namen (foto: Xterra Belgium)
Multisports

Namen krijgt Europees kampioenschap Xterra triatlon op Citadel

De organisatie van de Xterra cross-triatlon van Namen komt met de tweede keer op korte tijd met goed nieuws, want nadat eerder bekendraakte dat de wedstrijd terugkeert naar de iconische Citadel van Namen, mag de organisatie donderdag uitpakken met het nieuws dat ze in 2023 het Europees kampioenschap Xterra toegewezen kregen. Aan het EK Xterra op zaterdag 10 juni wordt bovendien op zondag 11 juni een spectaculaire Short Track toegevoegd, een triatlon over de korte afstand waaraan alleen de top-30 van het EK mag meedoen.

In 2016 kwam de Xterra World Cup voor het eerst naar België, toen er door een te hoge waterstand niet kon gezwommen worden en Kris Coddens een bijzonder lastige duatlon voor eigen volk won. De wedstrijd kreeg meteen een iconische status, niet in het minst door de passage over de trappen met de mountainbike bovenop de Citadel. Het lastige, technische parcours, gekoppeld aan een indrukwekkende finish-locatie en een geweldige sfeer tijdens en vooral na de wedstrijd maakte dat heel wat buitenlandse cross-triatleten naar de Xterra Belgium afzakten. Na twee edities aan de haven van Beez, keert de Xterra terug naar de Citadel, deze keer voor de strijd om de Europese medailles.

Het EK is er niet alleen voor de pro’s, maar ook voor de age groupers. En dus zal het zaterdag 10 juni een drukke dag worden op de klim van de befaamde Route Merveilleuse naar de top van de Citadel. Op zondag 11 juni krijgt Namen voor het eerst een short track. Net zoals in de wereldbeker cross-country in het mountainbiken gaat het hier om een supersnelle en korte wedstrijd van slechts 40 minuten met alleen de beste triatleten.

Meer informatie vind je op de website van Xterra Belgium.