Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vincent Luis wint 70.3 Ironman Bahrein, Pieter Heemeryck finisht 7de
Marjolaine Pierré wint verrassend de 70.3 Ironman Bahrein (foto: Instagram MArjolaine Pierré/James Mitchell RR)
Nieuws

Vincent Luis wint 70.3 Ironman Bahrein, Pieter Heemeryck finisht 7de

De Franse ex-wereldkampioen olympische triatlon Vincent Luis heeft een week na zijn zege in de Clash Dyatona, nu ook het Middle East Championship 70.3 Ironman gewonnen in Bahrein. Vincent Luis was duidelijk de sterkste over de hele lijn en maakte vooral in het lopen opnieuw indruk. Pieter Heemeryck sloot zijn seizoen af in Bahrein met een mooie zevende plaats. Het werd overigens een dubbel feestje voor Frankrijk met de verrassende Marjolaine Pierré die bij de vrouwen won.

Vincent Luis ging vanaf de start al meteen aan de leiding. In de 1.900 meter zwemmen hield hij het tempo erg hoog. De Fransman nam een voorsprong van 25 seconden op Samuel Dickinson. Pieter Heemeryck kwam als tiende uit het water op 1’54. In de 90 km fietsen kreeg Vincent Luis het gezelschap van Sperl, Sandor, Dickinson en Salvisberg. Pieter Heemeryck volgde als 7de op 3’25.

Pieter Heemeryck 7de

In de 21 km lopen probeerde Salvisberg in de eerste kilometers nog aan te haken bij een ontketende Vincent Luis maar de Zwitser zou die inspanning zwaar bekopen en terugzakken naar een uiteindelijk zesde plaats. Vincent Luis won overtuigend in 3u38’02 met 1’58 voorsprong op Sam Dickinson en 2’32 op Max Sperl. Pieter Heemeryck werd knap zevende na een hele dag alleen in de achtervolging. Hij finishte in 3u45’25 op 7’22 van Vincent Luis.

23-jarige Franse triatlete verrast topfavorietes

De grote verrassing kwam van de nog maaer 23-jarige Franse triatlete Marjolaine Pierré die na een seizoen vol blessureleed de topfavorietes te snel af was in Bahrein. Een paar weken geleden werd ze nog 16de op het WK 70.3 in St-George. Alle ogen waren gericht op Holly Lawrence en Diede Diederiks maar het was Marjolaine Pierré die de snelste was, voor de al even verrassende Natalie van Coevorden, specialiste van de olympische triatlon. Na het fietsen zat Diede Diederiks helemaal vooraan, nadat leidster Holly Lawrence de vooroprijdende motor verkeerd volgde en 6 km extra fietste. Daardoor waren de verschillen binnen de top-5 klein. Pierré, Van Coevorden, Lawrence en Lottie Lucas volgden allemaal binnen anderhalve minuut.

In het lopen moesten Lucas en Lawrence al snel lossen, zij zouden niet meer meespelen voor het podium. Voor de rest bleef het lang spannend met Van Coevorden en Diederiks op korte achterstand van een sterke Pierré. De Francaise boekte haar grootste zege van haar carriere in 4u05’54 met 1’17 voorsprong op Natalie Van Coevorden. Diede Diederiks werd op 1’49 derde.