Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
BK ploegentriatlon keert terug naar Viersel in 2023, KTT houdt triatlonweekend in mei
De triatleten van KTT vieren de Belgische titel ploegentriatlon in Doornik in 2022 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

BK ploegentriatlon keert terug naar Viersel in 2023, KTT houdt triatlonweekend in mei

Het Belgisch kampioenschap ploegentriatlon wordt in 2023 opnieuw aan het Netekanaal in Viersel gehouden, deze keer niet aan het einde van de zomer, maar wel in mei. Op zaterdag 6 mei organiseert KTT, het Kempisch Triatlon Team, voor de tweede keer het BK triatlon per ploeg. In 2021 viel KTT al een keer in voor de door corona afgelaste titelstrijd in Antwerpen. Het concept aan het Netekanaal, met een mooi overzicht van alle onderdelen op 1 centrale lokatie, bleek succesvol. KTT verhuist zijn volledige triatlonweekend, traditioneel het laatste weekend van augustus, naar mei, ook al omdat er dan veel minder kans is op blauwalg in het water.

Eerste manche van de T3 Team Triatlon Series

Het BK Ploegentriatlon palmt het volledige zaterdagprogramma in aan het Netekanaal. Het Belgisch kampioenschap voor ploegen lokt altijd veel deelnemers, want wat is er leuker dan een triatlon in ploegverband beleven? De mannen mogen met 7 triatleten starten en moeten met 5 finishen. De vrouwen kunnen starten met 5 triatletes, 3 daarvan moeten de finish halen. Het BK ploegentriatlon is meteen de eerste manche van de nieuwe jaargang van de T3 Team Triatlon Series. Na Viersel volgen nog Sint-Laureins op pinkstermaandag 28 mei, Kinrooi op 2 juli en Hengstdijk op 24 september. Het BK sprinttriatlon is nog niet toegekend en zou een extra manche kunnen worden.

BK aquabike op zondag

Op zondag 7 mei heeft KTT de andere wedstrijden gepland, met als blikvanger een extra Belgisch kampioenschap. KTT organiseert net zoals vorig jaar het BK Aquabike, de snel groeiende discipline binnen de triatlonsport waar de race na het zwemmen en het fietsen ophoudt met een kort loopje naar de finish.