Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Teufel Real Blue TWS 2 laat je tijdens je workout genieten van een zalige sound.
Foto's Just Jean Media
Gear

Teufel Real Blue TWS 2 laat je tijdens je workout genieten van een zalige sound.

Met de Real Blue TWS 2 heeft het Duitse Teufel een nieuw item in hun gamma. Wij mochten in het verleden al enkele (draadloze) in-ear koptelefoons testen en ook nu wist Teufel ons te overtuigen van hun geluidstechnologie. Deze kleine oortjes bevatten ‘Active Noice Cancelling’ maar kan je evengoed uitschakelen met een simpele druk op de knop, de perfecte compagnon voor je trainingen binnen en buiten dus.

ANC aan of uit

Mag je nu eigenlijk oortjes dragen wanneer je met de fiets of al lopend de weg opgaat? Zeker, maar wanneer je niets van omgevingsgeluid hoort is het uiteraard geen aanrader. Met de nieuwe Real Blue TWS 2 biedt Teufel nu de perfecte oplossing aan wanneer je een in-ear koptelefoon wilt gebruiken voor zowel je indoor trainingen als je kilometers malen onder de stralende zon.

De ruisonderdrukking zet je binnenshuis aan wanneer je op de rollen gaat en lekker van je muziek wil genieten terwijl in de achtergrond het tikkende geluid van het typewerk van je partner gewoon geneutraliseerd wordt. Andersom zet je met een lange druk (op beide knoppen) gewoon de transparantiemodus aan wanneer je de loopkilometers buitenshuis aanvat zodat je de omgevingsgeluiden optimaal kan horen. Zet dan natuurlijk niet je muziek op vol volume maar aanvaardt dat dit niet meer is dan wat achtergrondgeluid.

Wij vergeleken beide modus op dezelfde locatie en het verschil was enorm, een sterk taaltje technologie in een compact formaat!

Touchfunctie en lange duur

Opnieuw is het gebruiksgemak een sterk punt van dit Teufel item. De Real Blue TWS hebben op beide oortjes een slimme touch bediening die zich onder het Teufel logo op de oorschelp bevindt. Naast het (de-) activeren van de ANC kan je ermee ook vlot het volume regelen, overgaan of terugkeren naar je favoriete muzieknummer of spraakoproepen opnemen en je conversatie verderzetten dankzij de ingewerkte stembediening. Ohja, muziek beluisteren of bellen met één oortje lukt je ook perfect.

Vergeet trouwens wel niet beide oortjes afzonderlijk aan te leggen met een druk op knop. Wij merkten vaak pas na enkele minuten op dat slechts één oortje werkte, laat het dus een vaste dril worden om beide oortjes bij het begin te activeren.

Dankzij de bijgeleverde oplaadcase kan je heel wat uren genieten van jouw muzieklijst. Wanneer je de ANC aanlegt scheelt dit wel wat in batterijduur maar na drie indoor trainingen op rollen van elk 2 uur had de batterij van de Real Blue TWS nog steeds niet de geest gegeven. Met één lading kan je dus wel ruim zes uur zorgeloos genieten van jouw muziek met ANC aan en dankzij de oplaadcase ben je goed voor zeker twee extra laadbeurten!

Uitstekende geluidservaring

Wat met de geluidservaring? Hiervoor hebben we maar één woord: voortreffelijk. Zowel hoge als lage tonen komen perfect over. De soundengineers in Berlijn hebben een diepe, precieze bas gecreëerd in deze zeer compacte hoofdtelefoon waar wij echt versteld van staan.

Voor een adviesprijs van €149,99 haal je deze Real Blue TWS in huis. Een prijs die zeker niet mis is want laat je niet misleiden door het formaat, op elk moment van de dag kan je werkelijk genieten van een complete soundervaring in de oren.

Bezoek zeker de website van Teufel audio om het volledige gamma te bekijken.