Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jonathan Wayaffe en Jolien Vermeylen opvallendste transfers in voorlopig rustige transferperiode
Jolien Vermeylen met de driekleur over de streep op het BK kwarttriatlon in Kinrooi (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Nieuws

Jonathan Wayaffe en Jolien Vermeylen opvallendste transfers in voorlopig rustige transferperiode

Op 15 december sluit traditioneel de transferperiode van Triatlon Vlaanderen en hoewel er op de laatste dag nog een paar wijzigingen mogen verwacht worden, is het voorlopig een opvallend rustige transferperiode. De twee meest opvallende transfers komen op naam van Belgische kampioenen Jolien Vermeylen en Jonathan Wayaffe. Vooral in het geval van JoJo Wayaffe is het een verrassing, aangezien hij vaarwel zegt tegen de club waar hij als jeugdatleet al aan verbonden was.

Wayaffe naar LTTD Deinze

Geen SP&O Mechelen meer dus voor Jonathan Wayaffe, wel een verrassende overstap naar het LTTD Oilservice team uit Deinze. Jonathan Wayaffe meldt zelf dat het na meer dan 15 jaar bij SP&O Mechelen een moeilijke beslissing was, maar de Belgische kampioen kwarttriatlon is ondertussen beginnen werken en heeft ook nieuwe sportieve plannen. Die lijken vooral op de langere afstand te liggen, nadat hij dit jaar al knap de winst pakte in de Challenge Paguera-Mallorca. Bij het Oilservice team wordt hij ploegmaat van nog een paar sterke triatleten op het langere werk.

Jolien Vermeylen naar KTT

In de zes jaar die Jolien Vermeylen bij Atriac Antwerpen zat, heeft de Belgische kampioene flinke stappen vooruit gezet. Dit jaar maakte ze ook internationaal stevige progressie en bij KTT geloven ze sterk in Jolien Vermeylen en willen ze haar steunen op weg naar Parijs 2024 en verder.

Versterkingen bij TDL Leuven en 3MD Dendermonde

Terwijl duatleet Vincent Bierinckx 3MD verlaat en een individuele licentie neemt, versterkt 3MD Dendermonde zich met Bruggeling Galliano Schoonbaert en Volkwin De Smedt. Hartwig De Smedt trekt dan weer naar TDL Leuven, dat zich nog versterkt met Limburger Maarten Appermans. Thomas Guilmot ruilt KTT dan weer in voor het Athletes For Hope team van Marc Herremans. Bij de vrouwen vallen de transfers van Camille Roman en Nele Dequae op. Camille trekt naar het Bellegems Multisport Team. Nele Dequae keert van EFC-ITC terug naar het No Limit Team.

Voor het overige was het wat de meeste toppers betreft tot hiertoe een rustige transferperiode al kan daar op de slotdag nog wel wat aan veranderen, maar daarvan houden we je zeker op de hoogte. Op de website van Triatlon Vlaanderen vind je het volledige overzicht van de transfers voor 2023.