Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tiende zege voor Seppe Odeyn in de Hel van Kasterlee, onmiddellijk prijs voor debutante Julie Verlinden
Multisports

Tiende zege voor Seppe Odeyn in de Hel van Kasterlee, onmiddellijk prijs voor debutante Julie Verlinden

Seppe Odeyn heeft zijn 10de Hel van Kasterlee gewonnen en bij de vrouwen won debutante Julie Verlinden verrassend de zwaarste cross-duatlon ter wereld. Ondanks temperaturen tot -8 was het geen cold day in de Hel van Kasterlee vandaag. Een bevroren fietsparcours zorgde bij zowel de heren als dames voor spanning tot diep in de wedstrijd. Herbeleef de wedstrijd en zie de finishers toekomen via onze liveblog.

De heren maakten er een gezellige ochtendloop van en zagen we Tim Van Hemel, Seppe Odeyn, Geert Lauryssen, Simon Stevens, Yves Coolen, Sébastien Carabin, Bart Borghs en Joren Jans samen de wissel in duiken. Tijdens het fietsen moesten Borghs en Jans de rol lossen maar kon verder niemand zich afscheiden.

Het tweede lopen zou dus om de overwinning in deze twintigste editie van de Hel beslissen. Tijdens dat loopnummer nam Odeyn resoluut de leiding, halfweg was hij reeds 2 minuten uitgelopen op achtervolgers Geert Lauryssen en Simon Stevens. In de tweede loopronde bleef de top-3 onveranderd en kon Odeyn gecontroleerd zijn tiende overwinning binnenhalen.

Bij de dames begon Lotte De Vet vol goesting en liep ze meteen flink uit op eerste achtervolger Karen Steurs (+2:39). Tijdens het fietsen zagen we ook Julie Verlinden en Debbie Sanders hun achterstand van respectievelijk 10 en 6 minuten weg te werken. Samen gingen ze op en over De Vet die met 5 minuten achterstand aan het tweede looponderdeel zou starten.

Sanders bleek haar beste krachten verspeeld te hebben tijdens het fietsen en moest niet enkel Verlinden laten gaan maar ook De Vet laten voorgaan. Vetje kon de kloof op Verlinden niet meer dichten en moest opnieuw tevreden zijn met de zilvere medaille, achter debutante Julie Verlinden.