Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vier internationale toptriatlons in België van de 4 grote labels in 2023
De spectaculaire zwemstart in de Noordzee bij de halve triatlon van Knokke-Heist in 2022 (foto: Sport Knokke-Heist RR)
Nieuws

Vier internationale toptriatlons in België van de 4 grote labels in 2023

2023 kondigt zich aan als een topjaar voor de Belgische triatleten met 4 internationale toptriatlons van Challenge Family, Xterra, Europe Triathlon en Ironman. Ons land is zelfs gastheer voor twee Europese kampioenschappen: het EK Xterra, met de short track daags nadien ook onderdeel van de nieuwe World Cup Xterra, op de Citadel in Namen en het EK halve triatlon in Menen, thuisstad van levende triatlonlegende Frederik Van Lierde. En nu al klassieker Challenge Geraardsbergen krijgt in het najaar het gezelschap van de eerste Ironman triatlon in België sinds 2012: de 70.3 Ironman Knokke-Heist.

10 juni: EK Xterra Namen

2023 wordt een bijzonder spectaculair jaar voor de Xterra in Namen. De grootste cross-triatlon van ons land keert niet alleen terug naar de Citadel van Namen, waar de allereerste edities van de Xterra Belgium hun finish hadden. In 2023 is de Xterra in Namen goed voor het Europees kampioenschap. En dat betekent dat er nog meer toppers naar de Naamse Citadel zullen afzakken. Op zondag maakt de short-track deel uit van de nieuwe Xterra World Cup. Alle informatie vind je op de website van de Xterra Belgium.

11 juni: Challenge Geraardsbergen

Een dag na het EK Xterra is het aan de Challenge Geraardsbergen. Op een paar jaar tijd is deze halve triatlon tot een echte klassieker uitgegroeid. De internationale toppers houden van de uitdaging van De Muur en het pittige loopparcours. En ze houden ook van het typisch Belgische post-race eten, met frieten en bier. De inschrijvingen lopen al volop en alle informatie vind je terug op de website van Challenge Geraardsbergen.

27 augustus: EK halve triatlon Menen

De halve triatlon van Menen is op heel korte tijd uitgegroeid van de afscheidswedstrijd van Frederik Van Lierde tot een blijver op de long distance kalender. De wedstrijd in het hart van de Belgisch-Franse grensstad zorgt altijd voor veel sfeer. Voor de triatleten is het een laagdrempelige race, met een vlak, maar snel fiets- en loopparcours. En wat is er mooier dan aan de finish je medaille te ontvangen van levende legende Frederik Van Lierde? In 2023 wordt de organisatie beloond met het Europees kampioenschap halve triatlon van Europe Triathlon. Alle info vind je op de website van de Decospan Triatlon Menen.

17 september: 70.3 Ironman Belgium

De Belgische triatleten zijn al jaren top in de internationale Ironman triatlons. Vaak kregen ze dan ook de vraag hoe bizar het was dat er geen Ironman-race in België zelf was. Twee keer werd de Marc Herremans Classic in Antwerpen de 70.3 Ironman Belgium maar dat was ook al van 2012 geleden. Maar vanaf 2023 hebben we opnieuw een halve Ironman triatlon in België. Op zondag 17 september vindt de 70.3 Ironman Belgium in Knokke-Heist plaats, mét 1.900 meter zwemmen in de Noordzee. Dat lukte afgelopen seizoen overigens erg vlot in de halve triatlon van Knokke-Heist. In het derde weekend van september zullen we alleszins afhankelijk zijn van de getijden en het weer, maar het belooft een enorm spektakel te worden, met op zaterdag de 5150 kwarttriatlon en op zondag de 70.3 Ironman Belgium. De inschrijvingen lopen heel hard, dus zorg dat je er op tijd bij bent. Alle info vind je op de website van 70.3 Ironman Belgium.