Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Insta Poll: Drie op vier atleten doet op zijn minst een korte training op Kerstdag
Onze Senne Bes ging tijdens de feestdagen alvast sportief aan de slag (foto: Wezel Op De Foto RR)
Extra

Insta Poll: Drie op vier atleten doet op zijn minst een korte training op Kerstdag

Zelfs op Kerstdag blijven triatleten en duatleten trouw aan hun training schema’s. Dat blijkt uit de massale reacties op de eenvoudige vraag die we op Instagram stelden: “Training Op Kerstmis?” Meer dan 230 triatleten en duatleten reageerden op de Instagram Poll van 3athlon.be en uit de resultaten leren we dat ruim drie op vier atleten op Kerstmis een training afwerkten, waarbij net geen 40 procent er zelfs een stevige training van maakten. Remco Evenepoel is dus niet de enige die er met Kerst op uit trok 🙂

Het was een opvallend nieuwsbericht zondag in onder andere Het Nieuwsblad. Daar keken ze op van het feit dat Remco Evenepoel een trainingsrit van zo’n 100 km afwerkte in de regen. “Wat een toewijding,” heette het. Helemaal los daarvan hadden wij met 3athlon.be ook al de strafste Strava-exploten op Kerst van een aantal triatleten gepost, met op kop Kristian Blummenfelt die een trainings-triatlon deed. En dus kwamen we met het plan om het jullie gewoon zelf even te vragen. Was Remco Evenepoel’s trainingstocht zo uitzonderlijk?

De resultaten van de Instagram Poll "Training op Kerstmis" van 3athlon.be
De resultaten van de Instagram Poll “Training op Kerstmis” van 3athlon.be

Op de vraag “Training op Kerstmis” kwamen meer dan 230 reacties. ZO’n 39 procent houdt een stevige training, 33 procent traint wel, maar houdt het kort. En dat aantal zou nog kunnen oplopen, want 12% van de atleten wil wel trainen, maar mag niet. Verplicht naar het familiefeestje, u kent dat wel 😀 Slechts 16 procent steekt liever de beentjes onder tafel dan te gaan trainen. Maar het grote pluspunt aan die training is net dat je nog een paar extra kroketten op je bord kan scheppen. Smakelijk dus! Prettige feestdagen nog!