Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
70.3 Ironman Westfriesland gaat van volledig weekend naar 1 wedstrijddag
Ruben Geys won de 70.3 Ironman Westfriesland in 2021 (foto: 3athlon.nl/Romy Louise van Schooneveld)
Nieuws

70.3 Ironman Westfriesland gaat van volledig weekend naar 1 wedstrijddag

Ironman Nederland heeft vrijdag bekendgemaakt dat in het 70.3 Ironman Westfriesland weekend alle races van het weekend naar 1 wedstrijddag opschuiven: de zondag. De 4:18:4 sprinttriatlon en 5150 kwarttriatlon stonden gepland voor zaterdag 24 juni, maar worden nu verplaatst naar zondag 25 juni. Daarmee vallen de kortere races samen op dezelfde dag wanneer ook de 70.3 Ironman wordt gehouden. Volgens Ironman Nederland is de keuze gemaakt om atleten de ‘best mogelijke ervaring’ te bieden, al zal het in deze tijden zeker ook helpen dat er op zaterdag geen extra kosten moeten gemaakt worden voor seingevers en andere vrijwilligers.

Dat neemt uiteraard niet weg dat het nieuws vervelend kan zijn voor atleten die zich al hebben ingeschreven, specifiek voor zaterdag 24 juni. “Je kunt je startbewijs gratis overzetten naar zondag 25 juni, of een volledige refund krijgen,” laat Ironman daarover weten en roept atleten tegelijkertijd op per mail contact op te nemen. Als atleten van de 4:18:4 en de 5150 wel gewoon op zondag hun triatlon willen doen, hoeven ze niks te doen; hun startbewijs voor de 4:18:4 en 5150 races geldt automatisch op zondag 25 juni.

“Voor de triatleten van de kortere afstand wordt de beleving op zondag nog groter. Zij gaan een tijdje na de rolling start van de 70.3 Ironman zelf van start en kunnen dus de unieke sfeer van de 70.3 Ironman van dichtbij mee beleven,” aldus Ironman Nederland. De parcoursen in en rond Hoorn zijn licht gewijzigd tegenover vorig jaar en zijn ondertussen ook gepubliceerd op de website van de 70.3 Ironman Westfriesland. Op die website vind je ook alle verdere informatie. Voor de Belgische triatleten hebben we ook nog leuk nieuws, want zij kunnen rekenen op de vertrouwde stem van speaker Hans Cleemput die samen met Ralf Op ’t Broek aan de micro zal staan in Hoorn.