Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“De gezelligste triatlon van het jaar op een andere manier bekeken” – Het Beste van 2022 door Senne
Senne Bes als speaker op de jeugdtriatlon in de Sterke Peer in Wuustwezel (foto: Wezel Op De Foto RR)
Best of 2022

“De gezelligste triatlon van het jaar op een andere manier bekeken” – Het Beste van 2022 door Senne

“Mijn eerste triatlon-speakerervaring… in eigen dorp… op de gezelligste triatlon van België. Een binnenkomer om U tegen te zeggen!…” Senne Bes is de derde in de rij van het 3athlon-team om terug te blikken op 2022 met een voor hem persoonlijk hoogtepunt. Hij mocht voor het eerst in een grote triatlon in de voetsporen van onze hoodredacteur treden. Nadien deed hij zelf ook gewoon mee als triatleet aan de Sterke Peer triatlon in Wuustwezel. En dus kreeg Senne een unieke gelegenheid om de wedstrijd van twee kanten mee te maken.

“Sinds dit jaar mag ik met enige trots zeggen dat ik deel uitmaak van het 3athlon-team! Tijd dus voor een throwback Thursday naar mijn eerste triatlon-speaker ervaring! Voor het begin van dit verhaal moet ik even terug naar september 2021. Ik zit op het terras van café De Kievit in Loenhout voor de huldiging van Marten Van Riel. Hij werd 4de op de Olympische Spelen en vice-wereldkampioen. Dat moest toch eens gevierd worden! Wanneer er zo’n gebeuren plaatsvindt, is uiteraard frontman van 3athlon Hans Cleemput ook van de partij.”

“Hans en ik geraken aan de praat en hij vertelt over hoe druk het is als speaker, dat hij en zijn team zich soms in twee of drie moeten delen om alle wedstrijden van commentaar te kunnen voorzien. Ik laat vallen dat ik op plaatselijke evenementen zoals Gooreind Koerse en de Proloogse Baan ook al wel eens de microfoon vastpak en dat ik dat enorm tof vind. Moest hij nog eens iemand nodig hebben…”

“Fast forward naar augustus 2022. De telefoon gaat: Hans Cleemput. Hij vraagt of ik het zie zitten om op Sterke Peer te speaken. Zelf heeft hij een dubbele boeking waar hij niet onderuit kan. Ik was ingeschreven voor de sprint-triatlon ‘s avonds, maar voor de jeugdcup-wedstrijden, kidsrun en trio-triatlon heb ik wel tijd. Uiteraard zeg ik meteen volmondig “ja”. Mijn eerste triatlon-speakerervaring… in eigen dorp… op de gezelligste triatlon van België. Een binnenkomer om U tegen te zeggen!”

“De dag begon rustig met de jeugdcup-wedstrijden. Ik heb als leerkracht lager onderwijs een groot hart voor kids en jeugd, dus het was super tof om voor al deze jongens en meisjes te supporteren. Sommigen maakten voor de eerste keer kennis met de sport, andere zijn al enorm ervaren en zijn super-talenten. Zo zag ik ene Jammaer junior van start tot finish (inclusief verkeerd gestuurd worden op de fiets) de wedstrijd domineren. De sportiviteit, eerlijke emoties en inzet bij kinderen zijn geweldig om te zien. Het was nog extra geweldig om dit ook eens vanop de speaker-zijlijn mee te maken!”

“Nadien kwam de trio-triatlon. Een wedstrijd waar ik normaal zelf ook altijd aan de zwemstart sta. Dit jaar toevallig niet en dat kwam goed uit achteraf gezien. Wat een sfeer, gezelligheid, sportiviteit… Dé sterkte van de Sterke Peer Triatlon! Heel wat mensen uit eigen dorp deden mee, dat maakte het eens zo leuk om deze sportievelingen vooruit te roepen. Nadien volgde nog de Kids Run. Vanaf dan kreeg ik hulp van de enige echte Peter Croes die ook de avondwedstrijd zou speaken. Vanaf hij de microfoon vastnam, besefte ik dat er nog heel wat te leren valt.”

“De Kids Run was een fantastische afsluiter van een stevige eerste triatlon-speaker ervaring. En toen moest ik, met vermoeide benen van een hele dag rechtstaan, nog aan mijn eigen wedstrijd beginnen. Mijn respect voor de speaker, die van begin tot eind supportert voor iedereen, is enorm gegroeid! Maar ook mijn respect voor mijn mede-atleten. Je bekijkt wedstrijden op een andere manier, je ziet hoe hard sommigen afzien, tot het uiterste gaan… Triatlon is en blijft een geweldige sport,” aldus Senne.

HET BESTE VAN 2022:

“Emotioneel toen Seppe Odeyn me voorbij liep in de Hel” – Het beste van 2022 door Arno

“Sebastien Bellin, You Are An Ironman!” – Het Beste Van 2022 door Hans