Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische duatleten en triatleten beginnen sterk aan nieuwe seizoen 2023
Vic Vandendaele op het podium van de Trail De Schorre tussen Mats Deroo en Vincent Uytdewilligen (foto: Jim De Sitter)
Multisports

Belgische duatleten en triatleten beginnen sterk aan nieuwe seizoen 2023

De eerste echte duatlon van 2023 laat nog even op zich wachten, maar op dit eerste volledige weekend van januari 2023 zagen we al een paar duatleten en triatleten in actie en dat leverde in het geval van Thibaut De Smet, Vic Van Den Daele en Julie Turelinckx knappe overwinningen op. Thibaut won zaterdag de 10 km Corrida van Lombardsijde. Vic Vandendaele was zondag de snelste op de 14 km in de Wienerberger Trail De Schorre in Boom. Opvallend feit: Vandendaele stond zaterdag ook al op het podium met De Smet, hij werd derde in Lombardsijde. Julie Turelinckx won de 6 km in Boom en Cedric Callebaut, Dieter Roelandt en Stan Jammaer pakten mooie podiumplaatsen.

Thibaut De Smet wint Corrida Lombardsijde

Meervoudig wereldkampioen duatlon en cross-duatlon Thibaut De Smet houdt niet van stilzitten. Na een korte winterrust was hij zaterdag al meteen op de afspraak op de 10 km Corrida van Lombardsijde, die bekend staat om zijn lastige passages over het strand en in de duinen. Ondanks dat lastige parcours zette Thibaut De Smet een snelle tijd neer. Hij won overtuigend in 34’53. Jens Caura werd op 1’20 tweede en duatleet Vic Vandendaele werd derde in 36’52, op 1’59 van De Smet. Op de 5 km werd Mateo De Smet, het jongste broertje van Thibaut, knap tweede achter topfavoriet Reinbert Van Acker. Onze 3athlon.be-man Senne Bes werd knap 8ste op de 5 km.

Uitslag Corrida Lombardsijde 2023

Vic Vandendaele twee keer op podium

Een dag na zijn derde plaats in Lombardsijde pakte Vic Vandendaele zijn eerste overwinning van het seizoen. Hij won de 14 km op de Trail De Schorre in de klei van Boom. Op het domein van Tomorrowland ging hij na een mooie battle Mats Deroo vooraf met 57 seconden. De derde plaats ging naar de Nederlandse triatleet Vincent Uytdewilligen, vorig jaar nog finisher op het WK 70.3 Ironman in St-George. Bij de vrouwen won Ine Wouters voor Lucie Wouters en Ines Himschoot.

Op de 20 km pakte triatleet Dieter Roelandt een mooie derde plaats achter Stijn Kayenbergh en Jasper Sodermans. Els Buyl haalde het bij de vrouwen voor Cien Bories Lowyck en Karen Van Loy. Triatleet Cedric Callebaut moest op de 11 km alleen een supersterke Martin Alvarez voor zich dulden. Alvarez won in een indrukwekkende 48’25 met maar liefst 6’57 voorsprong op Callebaut. Bijna drie minuten later werd Anthony Jacobs. Topfavoriete Astrid Van Cleef won bij de vrouwen met een imposante vijfde plaats overall. Op de 6 km waren de verschillen klein. Na een spannende strijd werd triatlon-talent Stan Jammaer tweede op 16 seconden van Tim Blomme. Triatlete Julie Turelinckx pakte de overwinning bij de vrouwen in een snelle 30’15 waarmee ze 6de overall werd.

Uitslagen Wienerberger Trail De Schorre 2022