Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vijfvoudig winnares van Ironman Nice wordt nieuwe bondscoach bij Belgian Triathlon
Tine Deckers op De Muur in de Challenge Geraardsbergen 2019 (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Vijfvoudig winnares van Ironman Nice wordt nieuwe bondscoach bij Belgian Triathlon

De voormalige Belgische toptriatlete Tine Deckers is de nieuwe bondscoach bij Belgian Triathlon en zal de olympische triatleten en de Belgian Hammers, het Belgische Mixed Relay team, begeleiden naar Parijs 2024. Tine Deckers is vooral bekend van de Ironman Nice, de zware volledige triatlon in Frankrijk die ze maar liefst vijf keer wist te winnen. Ze was er ook zes keer bij op het WK Ironman in Hawaii. In 2020 kondigde ze haar afscheid aan van de topsport, al bleef ze wel sterk betrokken bij het Marmotta Triatlon team.

Katrien Verstuyft, Sara Van De Vel en Tine Deckers op het podium van het BK halve triatlon in 2019 (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Tine Deckers zal vooral een ondersteunende rol spelen voor de atleten, zowel op logistiek als op menselijk vlak, en zal optreden als tussenpersoon tussen de atleten, trainers, stafleden en organisatoren. “Ik zal mijn functie uitoefenen met dezelfde motivatie en gedrevenheid waarmee ik een carrière als professioneel triatlete kon aangaan, door mijn ervaring ten dienste te stellen van alle Belgische olympische triatleten, zodat zij zich optimaal kunnen focussen op hun sportieve prestaties,” aldus Tine, die halftijds aan de slag gaat als bondscoach en de opvolgster wordt van Nick Baelus die na de Olympische Spelen in Tokyo een stap opzij zette.

Tine Deckers is ook ambassadrice van de 70.3 Ironman Belgium in Knokke-Heist op 17 september 2023.