Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Castelli zorgt voor comfort in de winter, zelfs bij vriestemperaturen
Foto's Just Jean media
Extra

Castelli zorgt voor comfort in de winter, zelfs bij vriestemperaturen

Een tweede winterpiek trekt door ons land maar daarom moeten we niet perse kilometers malen op onze indoortrainer. Niet enkel de fietsindustrie, maar ook de kledijmerken blijven steeds investeren in technologie en zo is dat bij het Italiaanse Castelli niet anders. Met de Alpha RoS 2 Jacket en de Sorpasso RoS Bibtight voorzag Passion For Cycling ons van een complete set om de vriestemperaturen te trotseren.

Alpha RoS 2 Jacket

“Een van de warmste en meest comfortabele fietsjassen binnen het wintergamma” noemt Castelli deze winterjacket. Van het comfort waren we al meteen overtuigd. Wij namen de normale maatvoering zoals we gewoon zijn (in het verleden ging je bij Castelli soms toch maar een maat groter) en deze was perfect. Dus maak deze keer niet de fout door een te grote maat te bestellen, maar kies voor je vertrouwde maatkeuze.

En comfort weerspiegelt zich niet enkel in het ‘draagcomfort’ maar ook het ademend vermogen is echt top. Zelf bij een buitentemperatuur onder de nul graden kan het gebeuren dat de temperatuur rond je lichaam toch wat warmer wordt dan voorzien en dan is enige verluchting zeker welgekomen. Dankzij de dubbellaagse constructie van de Alpha RoS 2 jacket kan je perfect je buitenste laag ietwat open zetten bij een intensieve blok of een stijlere helling waardoor je op tijd en stond kan afkoelen. Dit komt ook enkel maar ten goede voor de vochtregulering waardoor je bij een tussenstop niet met doorzwete kledij je koffie moet opdrinken en al zeker nadien niet doornat jezelf terug op gang moet trekken.

De buitenste laag bevat overigens het Gore-Tex Infiniummembraan wat deze jack ook nog eens waterdicht maakt, je bent dus perfect gewapend bij een plotse regenbui, wat niet onoverkomelijk is in ons Belgenland. De dubbele laag trekt zich overigens door tot aan de mouw waardoor je bij nat weer je binnenjas onder de handschoenen kan steken en de buitenste laag errond, zo sijpelen er geen koude druppels in je warme winterhandschoenen.

Sorpasso RoS Bibtight

We mochten op pad met het paradepaardje van de winterbroeken die Castelli in hun gamma heeft: de Sorpasso RoS Bibtight. Deze broek is speciaal ontwikkeld om optimaal te kunnen fietsen tijdens de wintermaanden en dit konden we vorige week alleen maar beamen.

Ook deze lange fietsbroek heeft een waterafstotende laag: de Nano Flex 3G stof. Een regenvlaag kregen we niet meteen om te testen maar de weken ervoor gingen we ook al eens snel op pad toen de regensluizen opengingen en na een korte rit van 30min in de regen voelden onze benen nog altijd verrassend droog aan wanneer we de broek uitspeelden. Daarnaast ook extra kudo’s voor het Progetto X2 zeem, want draagcomfort boven alles bij een fietsbroek en deze was eveneens dik in orde.

Ons verdict

Je hoort het, wij zijn alvast helemaal overtuigd van deze winterartikelen die we van Castelli Benelux ontvingen. Een grote maar, is natuurlijk dat dit comfort wel mag vanwege de hoge kostprijs. Voor de Alpha RoS jacket leg je € 300,- neer en voor de Sorpasso RoS bibtight betaal je € 190,-. Maar voor een kleine € 500,- euro ben je wel gewapend om de winterse maanden optimaal te doorstaan. Wetende dat we al makkelijke het tienvoudige betalen voor ons carbonnen ros mag dit ook geen overbodige luxe zijn. Bekijk zeker de website van Passion For Cycling om de verschillende kleurencombinaties te bekijken of het volledige gamma te doorzoeken.