Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
PTO koppelt nieuwe US Open race aan Amerikaanse kampioenschappen triatlon
Het zwemparcours van de PTO US Open vindt plaats in Lake Michigan (foto: PTO RR)
Nieuws

PTO koppelt nieuwe US Open race aan Amerikaanse kampioenschappen triatlon

De PTO, de Professional Triathletes Organisation, verhuist met de US Open, de Amerikaanse triatlon van de PTO Tour, van Dallas naar Milwaukee in 2023. De US Open wordt in het weekend van 4 en 5 augustus gehouden en wordt gekoppeld aan de Amerikaanse kampioenschappen triatlon van USAT. Zo veegt PTO meteen één van de tekortkomingen van de US Open in Dallas uit. Ondanks het hoge prijzengeld en het sterke deelnemersveld was de publieke belangstelling er erg beperkt, net zoals in de Canadian Open in Montreal. In Milwaukee nemen het hele weekend meer dan 7.000 triatleten deel en er worden ruim 20.000 toeschouwers verwacht. Eerder deze maand bracht PTO ook al het nieuws van een nieuwe PTO Asian Open triatlon in Singapore.

Het format van de US Open blijft hetzelfde. De triatleten moeten een triatlon van 100 km afleggen. Ze zwemmen 2 km in de baai van het bekende Lake Michigan. Vervolgens fietsen ze 80 km langs onder andere Lincoln Memorial Drive, met passages door de wisselzone, ideaal voor de toeschouwers. Het loopparcours van 18 km loopt langs Lake Michigan en het Veterans Park.

In 2022 pakte Collin Chartier verrassend de overwinning in de US Open in Dallas, terwijl Pieter Heemeryck er 8ste werd. “Ik kijk er enorm naar uit om mijn US Open titel te verdedigen in Milwaukee,” aldus Collin Chartier. Ook 70.3 Ironman wereldkampioene Taylor Knibb is blij met Milwaukee. “Vorig jaar werd ik tweede in Dallas. Dit jaar ga ik zeker proberen om de US Open in Milwaukee in mijn schema in te plannen om dan een plaatsje beter te doen,” aldus Knibb.