Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kan Lionel Sanders het ook op de korte afstand? Canadese triatleet krijgt wild card voor Arena Games in Montreal
De Canadese triatleet Lionel Sanders tijdens zijn looptraining (foto; Super League Triathlon RR)
Nieuws

Kan Lionel Sanders het ook op de korte afstand? Canadese triatleet krijgt wild card voor Arena Games in Montreal

Super League Triathlon komt met opvallend nieuws want tussen de wereldtoppers van de olympische triatlon zien we binnenkort in de Arena Games in Montreal niemand minder dan Lionel Sanders opdraven. De Canadese triatleet krijgt een wild card voor de esports triatlon in eigen land. Tijdens de Arena Games wordt er in binnenbad gezwommen. De triatleten fietsen op de powertrainer en lopen op de loopband naast het zwembad in de virtuele Zwift-wereld. The Colonel is vooral bekend van de long distance triatlons maar hij kijkt uit naar het korte werk.

“Dichter bij MMA-vechten ga ik niet komen”

4-voudig Ironman winnaar Lionel Sanders, die ook 30 overwinningen in 70.3 Ironman triatlons op zijn naam heeft staan, maakt op zaterdag 25 februari zijn debuut in de Arena Games voor zijn thuispubliek in Montreal. De Arena Games in Canada zijn de start van het 2023 seizoen. In elke race zijn er punten voor het WK te verdienen. Lionel Sanders is overigens niet de enige triatleet van de lange afstand. Ook zijn landgenoot Jackson Laundry komt in Montreal aan de start van de Arena Games. En bij de vrouwen krijgt ook Jeanni Metzler een wild card.

“Ik ben opgewonden. Ik ben nerveus. Ik kijk uit naar de uitdaging,” vertelt Lionel Sanders. “‘Ik vind het geweldig dat ik de kans krijg om iets nieuws te doen, iets leuks, iets wat echt goed is voor de sport en de professionele triatlon en echt goed voor jezelf, want high end vind ik ontzettend belangrijk. Mijn favoriete sport om naar te kijken is MMA. Ik wil niet in de ring stappen en vechten, maar ik zou graag ervaren hoe het is om naar buiten te lopen alsof je gaat vechten, en dit zal waarschijnlijk het dichtst bij zijn dat ik ooit zal krijgen, het middelpunt van de belangstelling zijn in een echte kijksport, dus dat zal leuk zijn om mee te maken,” aldus The Colonel.

Grand Final al op 8 april en geen race in Singapore

Na Montreal trekken de Arena Games naar Sursee in Zwitserland op 12 maart. Op 8 april volgt meteen al de Grand Final in Londen, waar de wereldtitels zullen worden uitgedeeld. In dezelfde communicatie laat Super League Triathlon weten dat de voorziene wedstrijd in Singapore geannuleerd is, maar dat er nog groot nieuws aan zit te komen. Maar sowieso wordt het in 2023 dus een magere versie van de Arena Games met slechts 3 wedstrijden en een Grand Final in april…