Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Olympische medaille winnaar, Ironman topper  en nog meer tri- en duatleten aan start van Cross Cup in Diest
Triatlete Hanne De Vet in de Cross Cup van Hannuit (foto: Instagram Hanne De Vet/Jens Riskin RR)
Duathlon

Olympische medaille winnaar, Ironman topper en nog meer tri- en duatleten aan start van Cross Cup in Diest

Zondag vindt in Diest de vijfde en meteen voorlaatste manche van de Cross Cup veldlopen plaats en dit keer wordt het ook voor ons extra interessant. Met onder andere Hayden Wilde, medaillewinnaar op de olympische triatlon in Tokio, Ironman-topper Pieter Heemeryck, Helleveeg Seppe Odeyn en Belgisch kampioen duatlon Angelo Vandecasteele komen er een aantal opvallende tri- en duatleten aan de start. Wij zijn alvast benieuwd waar ze uit zullen komen tegen toppers als Isaac Kimeli en Pieter-Jan Hannes.

Hanne De Vet en Lotte Claes

Bij de vrouwen is Lisa Rooms de topfavoriete, samen met onder andere Nina Lauwaert. Wij kijken vooral uit naar duatlete Lotte Claes en Belgian Hammer triatlete Hanne De Vet die ook meedoen aan de lange cross. Hanne De Vet werd in de vorige manche in Hannuit nog knap 33ste in een sterkbezet deelnemersveld.

Veel triatleten en duatleten aan de start

Isaac Kimeli is de torenhoge favoriet bij de mannen. Hij staat aan de leiding van het Cross Cup klassement. In Hannuit, op een lastig parcours en met veel sterke internationale atleten aan de start, werd Hayden Wilde al mooi 19de. De Nieuw-Zeelandse toptriatleet komt in Diest aan de start samen met onder andere Pieter Heemeryck. De Domo-Scott triatleet kijkt er naar uit om zijn wedstrijdseizoen te starten in Diest en zal ook de cross in Brussel meepakken. Hayden Wilde en Pieter Heemeryck zijn niet de enige opvallende atleten in Diest. Ze krijgen het gezelschap van tienvoudig Hel van Kasterlee winnaar Seppe Odeyn, al zal bij hem veel afhangen van de blessure die hij aan de Hel overhield, maar ook van Belgisch kampioen duatlon Angelo Vandecasteele.

Uitkijken naar 3athlon.be’s Arno Meeusen

Verder zijn we ook benieuwd naar Hadwin De Donder (of de trainer even snel is als zijn poulain Lukas Bosmans), Laurent Bierinckx (die de laatste tijd ook af en toe van de duatlonsport proefde waarin zijn broer Vincent al zeer bekend is), Stan Mouling (de Scott-atleet die vorig weekend nog de Drielandenpunt Trail in Vaals won), Lennert Vandendriessche, het Waalse triatlon-talent Bastien Vandermunter en onze eigen Arno Meeusen.

Zondagnamiddag is er op Sporza op één een ruime samenvatting te zien van de Cross Cup in Diest.