Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet Jelle Geens crasht na tak in wiel, seizoenstart niet in gevaar
Het gehavende gezicht van Jelle Geens en het gehavende voorwiel na zijn crash (foto's: Jelle Geens RR)
Nieuws

Triatleet Jelle Geens crasht na tak in wiel, seizoenstart niet in gevaar

Op minder dan drie weken van de eerste triatlon van de World Triathlon Championship Series is de Belgische triatleet Jelle Geens tijdens een training zwaar ten val gekomen met de fiets. De Belgian Hammer ging overkop nadat een tak in zijn voorwiel terecht kwam en hij landde op zijn gezicht en zijn schouders. “Ik heb wel geluk gehad, denk ik. Gelukkig deed mijn Ekoi helm zijn werk,” vertelt Jelle. Zijn seizoenstart komt ondanks de crash niet in gevaar.

“Zo goed als geen pijn meer in schouder”

Wij spraken met een geschrokken, maar ook opgeluchte Jelle Geens. “Alles is oke met mij. Ik heb wel geluk gehad, denk ik. Gelukkig deed mijn Ekoi helm zijn werk. Op een of andere manier is er een tak in mijn voorwiel terecht gekomen. Ik ben overkop gegaan en hard op mijn schouder en mijn hoofd gevallen. Sinds vorig weekend ben ik terug normaal aan het trainen en sinds maandag heb ik zo goed als geen pijn meer in mijn schouder. Ik heb dus wel wat training gemist maar het viel uiteindelijk nog wel mee. Dus ik kijk uit naar mijn eerste race, de WTCS triatlon in Abu Dhabi,” aldus Jelle.

De eerste manche van het nieuwe WTCS-seizoen staat al op vrijdag 3 maart op de planning in Abu Dhabi. Jelle Geens komt er aan de start, samen met Noah Servais. Zijn maatje Marten Van Riel kondigde deze week aan dat hij de looptrainingen pijnvrij hervat heeft, maar een terugkeer in competitie is voorlopig nog niet aan de order voor Keep It Riel. Bij de vrouwen verdedigen Valerie Barthelemy en Jolien Vermeylen de Belgische eer in Abu Dhabi. Jolien werd vorig weekend nog knap Vlaams kampioene zwemmen op de 800 meter vrije slag.