Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Twee op een rij voor Quinten Dewaele in Cross Duatlon Series, Lies Van de Voorde verstevigt leidersplaats
Quinten Dewaele springt met de mountainbike op het strand in de cross-duatlon van Hofstade (foto: SP&O Mechelen)
Multisports

Twee op een rij voor Quinten Dewaele in Cross Duatlon Series, Lies Van de Voorde verstevigt leidersplaats

Quinten Dewaele, de triatleet uit Knokke-Heist, is on fire want nauwelijks twee weken na zijn overwinning in de cross-duatlon van Westrozebeke pakte Quinten opnieuw een indrukwekkende overwinning in de cross-duatlon van Hofstade. Op het strand van het Sport Vlaanderen domein ging de atleet van het Triatlon Brugge Team van start tot finish aan de leiding. Ook bij de vrouwen kregen we een one-woman show van Lies Van de Voorde, die met een overtuigende zege haar leidersplaats in de Cross Duatlon Series van Triatlon Vlaanderen verstevigt.

Stan Jammaer wint spannende jeugdrace

Na de epische weersomstandigheden van de editie 2022, kreeg het organiserende SP&O Mechelen deze keer in Hofstade eindelijk eens lekker warme en droge weersomstandigheden. In de vroege ochtend startte de jeugdduatlon waarin 77 youngsters van 8 tot 14 jaar als eersten de lijntjes in het strand van Hofstade uitzetten. Bij de jongens werd het een stevige eindspurt waarin Stan Jammaer (Sp&O) het net haalde voor Tom Philippe (TDL) en clubgenoot Stan Vanhissenhoven (Sp&O). Bij de meisjes haalde zus Lucie Philippe (TDL) het eremetaal binnen voor Diede Thijs (Sp&O) en Sofie De Leeuw (Sp&O).

Na het jonge geweld mochten de duo’s de strijd met strand en bos aangaan. Hier gingen Lukas Bosmans en Lukas Debeer van TDL1 (heren), het Copper Cycling Team met Debbie Stokmans en Tim Doms (mixed) en de dames Joyce Willems en Jasmien Cools van het Mirella-duo met de hoofdprijzen naar huis. In de namiddag stond de 5de manche van de 3VL crossduatlon series op het programma.

Quinten Dewaele van start tot finish

Quinten Dewaele gaat er meteen na de start vandoor in de cross duatlon van Hofstade (foto: SP&O Mechelen)
Quinten Dewaele gaat er meteen na de start vandoor in de cross duatlon van Hofstade (foto: SP&O Mechelen)

Quinten Dewaele nam een vliegende start tijdens de eerste Run die hij tijdens het 23km lange MTBen verder uitbreidde om tenslotte overtuigend te winnen voor Glen Laurens (HULS) en Elias Van Landeghem (BMT). Met zijn 2de overwinning deed Quinten een goed zaak in de tussenstand, waarin Alexander Chamon, die vijfde werd, aan de leiding blijft.

Lies Van de Voorde wint overtuigend

Lies Van de Voorde loopt aan de leiding in de cross-duatlon van Hofstade (foto: SP&O Mechelen)
Lies Van de Voorde loopt aan de leiding in de cross-duatlon van Hofstade (foto: SP&O Mechelen)

Bij de dames verzekerde Lies Van de Voorde haar eerste plaats in de tussenstand wat verder door met een mooie voorsprong te eindigen voor Aurélie Vermeir (BMT) en Tille Beke (TDL). Met Retie en Westende zijn er nog twee manches te gaan in de Cross Duatlon Series.

Uitslag cross-duatlon Hofstade 2023