Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Super League Triathlon mikt op breedtesport en neemt 2 populaire Amerikaanse triatlons over in New York en Chicago
De zwemstart van de Super League Triathlon van Malibu (foto: Super League Triathlon/Darren Wheeler-That Cameraman)
Nieuws

Super League Triathlon mikt op breedtesport en neemt 2 populaire Amerikaanse triatlons over in New York en Chicago

Super League Triathlon neemt de populaire Amerikaanse triatlons van New York en Chicago over van Life Time Inc. en breidt daarmee haar eigen portfolio flink uit. Super League Triathlon laat weten dat ze zich met deze wedstrijden ook meer willen richten op ‘mass participation’, ofwel grote groepen recreanten die kunnen meedoen. SLT had in Amerika overigens al een race in handen: de triatlon van Malibu, die vooral bekend is van de charity triathlon waaraan jaarlijks heel wat bekende tv-, film- en muzieksterren deelnemen.

Michael D’hulst, CEO bij Super League Triathlon, laat weten erg opgewonden te zijn over de aankondiging. “De triatlons van New York en Chicago zijn fantastische events, op iconische locaties, en races met een rijke historie binnen onze sport. Het is een eer om deze wedstrijden nu te beheren. Deze overname onderstreept onze transitie van een organisatie die zich alleen richt op elite sport, naar een organisatie die ook inzet op mass participation events. Daarnaast toont het onze vastberadenheid om racen over de korte afstand weer populair te maken in Amerika,” aldus de Belgische CEO van SLT.