Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wouter Wuilmus krijgt gaatje net niet dicht en wordt tweede in cross-duatlon Etten-Leur
Een sfeerbeeld van de cross-duatlon van Etten-Leur met de heroptredende Debby Gabriels (foto: Tom Geentjens RR)
Multisports

Wouter Wuilmus krijgt gaatje net niet dicht en wordt tweede in cross-duatlon Etten-Leur

In het verleden ging de overwinning in de cross-duatlon van Etten-Leur, in de buurt van Breda net over de Belgisch-Nederlandse grens, vaak naar een landgenoot en zondag leek het daar ook weer even op, maar Wouter Wuilmus kreeg het gat met de Nederlandse winnaar Geert van Kuijk net niet gedicht. Het werd uiteindelijk een knappe tweede plaats voor Wouter Wuilmus op 16 seconden van de winnaar. Er deden opnieuw veel Belgen mee in Etten-Leur.

Bij de vrouwen won de Nederlandse Laura Gorter met ruime voorsprong op eerste master Hanneke van Breugel. Lotte Bakx bleef nog net Annelies van der Zwart voor in de strijd om de derde plaats. Meri Koyen uit Hoogstraten werd vijfde. En wij waren ook lichtjes onder de indruk van de comeback van Debby Gabriels. De atlete van de White Cliffs van Malle werd knap achtste.

Wouter Wuilmus werd in Etten-Leur voor de zevende keer tweede, al wist hij de wedstrijd in 2019 nog op zijn naam te schrijven. Ook deze keer mikte hij op de winst maar hij moest zijn meerdere erkennen in een sterke Geert van Kuijk. “Bij de eerste run had ik toch wat voorzichtigheid ingebouwd en ben ik niet meegegaan met de top twee,” vertelt Wouter. “Met het fietsen ben ik steeds blijven hangen op 20 seconden van de leider. In de laatste run heb ik nog een alles of niets poging gedaan om te kunnen winnen maar ik kwam niet verder dan op 10 seconden. Ik ben toch tevreden met de tweede plaats,” aldus Wouter. De Nederlander Mario Poldervaart werd derde. Diederik Pemen was de tweede Belg op de zesde plaats, vlak voor Michiel Hillen.

Uitslag cross-duatlon Etten-Leur 2023