Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Duatleet Arnaud Dely ziet van dichtbij Simon Debognies record op 10 km breken
Arnaud Dely (l) naast nieuwe recordhouder 10 km Simon Debognies in Schoorl (foto: Arnaud Dely RR)
Duathlon

Duatleet Arnaud Dely ziet van dichtbij Simon Debognies record op 10 km breken

De Belgische duatleet Arnaud Dely heeft dit weekend in de Groet uit Schoorl Run een sterke prestatie neergezet, want hij werd derde, op een zucht van de tweede plaats, in een scherpe tijd van 28’35. Het tempo lag uiteraard erg hoog dankzij een ontketende Simon Debognies. De Belgische atleet verpulverde het Belgische record van Bashir Abdi op de 10 km met een indrukwekkende 27’48. Arnaud Dely zag het dus van dichtbij gebeuren. Ook Maurine Ricour zette een goeie tijd neer bij de vrouwen.

Debognies duikt onder 28 minuten

Het seizoen moet nog volop beginnen, maar Arnaud Dely toonde zich deze winter al voor de tweede keer. Eerst liep hij in Valencia een paar weken geleden naar een mooie 28’53, ondanks een chaotische start. In Schoorl ging hij nog wat sneller, in het spoor van een supersterke Simon Debognies. De atleet uit Halle dook een flink stuk onder de 28 minuten. Met een eindtijd van 27’48 verpulverd hij het Belgische record van Bashir Abdi, dat sinds februari 2019 op 28’07 stond. Arnaud Dely spurtte met de Nederlander Khalid Choukoud om de tweede plaats. Choukoud was met 28’34 net een haar sneller dan Arnaud Dely, die afklokte op 28’35.

Maurine Ricour wordt 12de

Bij de vrouwen pakte Diane van Es de overwinning voor eigen volk in een nieuw Nederlands record: 30’29, . Maurine Ricour, die vorig jaar op het WK duatlon samen met Arnaud Dely goud pakte in de Mixed Team Relay, legde in 34’00 beslag op de 12de plaats.

Uitslag 10 km Groet uit Schoorl Run