Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Een legendarische triatlon uitslag van 45 jaar geleden
De handgeschreven uitslag van Ironman Hawaii in 1978 (foto: Ironman RR)
Foto van de Week

Een legendarische triatlon uitslag van 45 jaar geleden

Dit weekend is het exact 45 jaar geleden dat de legende van de triatlonsport geboren is. Toegegeven, er waren al sporen van drie sporten bij elkaar in Frankrijk en in principe is het concept triatlon begonnen in San Diego, maar de allereerste Ironman Hawaii op 18 februari 1978 was toch de eerste echte mijlpaal. Het is waar de legende begonnen is, een legende die blijft leven, ondanks het feit dat we 45 jaar later voor het eerst geen mannen aan het werk zien in de Ironman Hawaii, maar daar is al genoeg over geschreven en gepalaverd. Nee, vandaag keren we even terug naar 45 jaar geleden, toen nog in de buitenwijken van Honolulu op Oahu. 12 dappere triatleten slaagden er in om de 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen voor het eerst te bedwingen, al stellen we vast dat de cut-off tijd toen ruimer was dan de hedendaagse 17 uur. Een winnende tijd van 11u46 sprak meteen tot de verbeelding en droeg alleen maar bij tot de mythe die Ironman Hawaii sinds toen geworden is. Dus petje af voor Gordon Haller en de 11 andere triatleten, deze Foto Van De Week is voor hen!