Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Annulatie van Challenge Montpellier zet kwaad bloed bij veel triatleten
Nieuws

Annulatie van Challenge Montpellier zet kwaad bloed bij veel triatleten

Er komt op 7 mei helaas geen Challenge Montpellier triatlon, want de Franse organisatie achter de volledige triatlon kreeg niet de benodigde vergunningen bij elkaar. En dus wordt de wedstrijd die een tijdje geleden met veel bombarie werd aangekondigd, uiteindelijk geannuleerd. Dat dit gebeurt op minder dan drie maanden voor de start is een zure voor veel triatleten. Op social media zijn dan ook heel wat kritische reacties te vinden op de annulatie, mét daarbij de wildste verhalen. Maar uiteindelijk blijkt dat Montpellier in dezelfde periode met een ander groot evenement zit en daardoor het parcours niet langer kon vergunnen. Challenge Family heeft nog naar alternatieven gezocht, onder andere met het organisatieteam achter Challenge Vieux Boucau, maar kwam niet tot een oplossing. En dus verdwijnt Montpellier van de kalender.

Onder de ingeschreven triatleten bevinden zich redelijk wat Belgen. De Challenge Montpellier was dan ook een aantrekkelijke race. Voor Challenge Family was het na Roth en Almere eindelijk nog eens een volledige triatlon in Europa. Bovendien is Montpellier een grote Franse stad, met een lekker klimaat om begin mei een eerste volledige triatlon te doen. De annulatie is dus een streep voor de rekening, ook voor Challenge Family. Zij bieden de gedupeerde atleten een gratis omzetting naar een andere Challenge wedstrijd. Wie daar niet op in gaat, krijgt van de organisatie slechts 65% van het inschrijvingsgeld terug, meteen de grootste reden waarom zoveel triatleten kritisch reageren op social media.

De organisatie van de Challenge Montpellier stond overigens los van de andere nieuwe Franse Challenge triatlons, dus Frejus, Cagnes sur Mer en Vieux Boucau gaan gewoon door zoals gepland.