Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
GripGrab breidt wintergamma nog verder uit met Flandrien gamma
Extra

GripGrab breidt wintergamma nog verder uit met Flandrien gamma

De winterse temperaturen blijven nog even hangen in België wat dus wil zeggen dat we ons goed moeten blijven wapenen tegen de vrieskou. Al jaar en dag brengt GripGrab zowel handschoenen als overschoenen en sportkledij op de markt om de koude te trotseren. Ook deze winter bracht het Deense bedrijf nieuwe items uit waarmee wij tijdens de voorbije winterprik de baan op gingen.

‘Knitted covers’

Zowel de handschoenen als overschoenen vervaardigd uit een ‘gebreide’ stof maakten vorige winter z’n introductie binnen het wintergamma van GripGrab. Onder de naam ‘Flandrien’ zijn zowel de overschoenen als de handschoenen gemaakt om koude en nattigheid te trotseren.

Laat je niet misleiden door de term ‘knitted’ want deze drielaagse items zijn in onze ogen echt wel de beste keuze om nattigheid te weren en houden daarnaast je ledematen mooi warm ook wanneer de temperatuur helemaal de nul graden niet bereikt. In vergelijking met de meeste neoprene overschoenen bevatten dit ‘Flandrien’ gamma geen ritsen waardoor water nog minder kans heeft om de schoenen te bereiken. Daarnaast voelt deze stof lekker comfortabel en flexibel aan wat het ideaal maakt om je stuur beter in de hand te nemen.

Met ‘The Explorer’ overshoes bracht GripGrab nu ook een variant op de markt voor de offroad atleten die het hele jaar door de gravel en de modder willen trotseren. Met een extra versterking aan zowel de tippen alsook een verstevigde zool zijn de gravelbikers en mountainbiker voorzien van een stevige overschoen.

Nordic’

In de winter kan het koud zijn, maar soms kan het ook echt ijskoud zijn en blijven de temperaturen tijdens een ochtendrit gewoon steevast onder de nul. De Nordic 2 Winterproof Deep Winter Lobster Gloves zijn dan de handschoenen die je nodig hebt om met een comfortabel gevoel de kilometers buiten te malen. Met je vingers (middenvinger tot pink) bijeen doet de lichaamstemperatuur zijn werk maar uiteraard blijft de wijsvinger vrij zodat je probleemloos kan schakelen of remmen. Naast het fietsen overigens ook een ideale handschoen om mee te nemen in je koffer wanneer je tussendoor op skireis vertrekt.

Voor wat mildere temperaturen bracht GripGrap wat vernieuwing aan de Hurricane winterhandschoenen. Met de Hurricane 2 kom je perfect de hele herfst, (milde) winter en lente door. Dus als je een handschoen zoekt om het Belgische weer en wegen mee te trotseren, dan zouden dit wel eens het perfecte item kunnen zijn. Aan de binnenkant bevinden zich net zoals bij de Lobster Gloves enkele anti slip stroken zodat je grip op je stuur (ook op de plaatsen waar geen stuurlint is) ideaal is.

Merino

Ook het merino gamma van GripGrab kreeg een update. Je kan voor de wintermaanden kiezen uit sokken in diverse lengtes. Wanneer de temperatuur niet onder de nul gaat en je vergezeld wordt door een ochtendzon bij je trainingsrit kan je gerust een overschoen achterwege laten. De isolerende werking van de Alpine merino sokken is echt wel van het betere kwaliteit dat je op de markt kan vinden.

Naast de ledematen biedt GripGrab ook heel wat base layers aan zodat je van kop tot teen beschermd bent tegen de koude. Het Merino Blend Thermal Long Sleeve shirt heeft een normale pasmaat en dankt ook zijn ‘warmtegevoel’ door gebruik te maken van de merino stof maar biedt genoeg ademend vermogen zodat je met een gerust gemoed enkele uren buiten op je tweewieler of al lopend kan doorbrengen.

Bekijk zeker de website van GripGrab, meld je aan op hun nieuwsletter en geniet van een korting van 10% bij je eerste aankoop.