Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Veel triatleten aan het werk op Belgisch kampioenschap veldlopen in Brussel
Lukas Bosmans en Hadwin De Donder aan de finish van het BK veldlopen in Brussel (foto: Jogclub/Bobby Paesen)
Multisports

Veel triatleten aan het werk op Belgisch kampioenschap veldlopen in Brussel

Op het BK veldlopen in Brussel, de laatste en beslissende manche van de Crosscup, stonden heel wat triatleten aan de start, met uiteraard de Jogclub Track & Field ploeg rond podcaster en topatleet Seppe Odeyn, maar ook Ironman-pro Pieter Heemeryck en zijn broer Sander, Belgian Hammer Hanne De Vet en topduatlete Maurine Ricour als blikvangers. De Belgische titels gingen naar topfavorieten Lisa Rooms en Isaac Kimeli, maar ook de triatleten deden het meer dan behoorlijk, met Maurine Ricour en Sander Heemeryck op kop.

Maurine Ricour net buiten top-10

Lisa Rooms klopte bij de vrouwen in de laatste 2 km haar concurrentes Chloe Herbiet en Juliette Thomas. Een uitgebreid verslag vind je op de website van onze collega’s van Atni.be. Duatlete Maurine Ricour liep ook erg sterk in Brussel. Maurine viel net buiten de top-10 maar pakte een mooie elfde plaats op 2’04 van Lisa Rooms. Triatlete Hanne De Vet pakte 21 seconden later de 13de plaats. Jonie Vanhoutte werd 28ste.

Sander Heemeryck snelste triatleet

De Jogclub Track & Field met links Arno Meeusen voor de start van het BK veldlopen in Brussel (foto: Jogclub/Bobby Paesen)
De Jogclub Track & Field met links Arno Meeusen voor de start van het BK veldlopen in Brussel (foto: Jogclub/Bobby Paesen)

Bij de mannen bleef het lang wachten voor Isaac Kimeli zijn definitieve aanval inzette. De topfavoriet pakte zijn vierde Belgische titel veldlopen met klein verschil voor Pieter-Jan Hannes en Guillaume Grimard. Ook van de mannen vind je een uitgebreid verslag op Atni.be. Er stonden heel wat triatleten aan de start. De sterkste van de duursporters was Sander Heemeryck, die 26ste werd op 1’43 van Kimeli. Exact 15 seconden later kwam zijn oudere broer Pieter als 30ste over de streep. Kobe Van Rie werd 47ste. Seppe Odeyn was de eerste atleet van de Jogclub Track & Field ploeg op de 54ste plaats op 3’20 van Kimeli. Lukas Bosmans werd 58ste, Kris Coddens 65ste, Lennert Vandendriessche 67ste en Hadwin De Donder 78ste. Onze Arno Meeusen haalde helaas de finish niet.

Uitslagen BK veldlopen Brussel 2023