Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Opnieuw Belgische winst in populaire Volcano triatlon in Lanzarote
Dieter Comhair wint de Volcano Triatlon in Lanzarote (foto: Club La Santa RR)
Nieuws

Opnieuw Belgische winst in populaire Volcano triatlon in Lanzarote

De Belgische triatleet Dieter Comhair kon niet beter aan het seizoen 2023 beginnen. De triatleet van SP&O Mechelen pakte meteen zijn eerste zege van het jaar bij zijn seizoensopener in de Volcano triatlon op Club La Santa in Lanzarote. Voor veel triatleten is de Volcano triatlon de ideale seizoensopener en dus waren zaterdag opnieuw 400 triatleten present in Club La Santa, de populaire stage-plaats in Lanzarote. Comhair werd vorig jaar nog tweede in de Volcano triatlon maar was nu duidelijk de betere fietser én de snelste loper van het pak.

Snelste looptijd voor Dieter Comhair

Het is niet de eerste keer dat een Belg de Volcano triatlon wint. Dieter Comhair stapte zaterdag in de voetsporen van onder andere Luc Van Lierde, Francoise Wellekens, Bert Jammaer en Kenneth Vandendriessche. Comhair moest wel stevig aan het werk na de 1.500 meter zwemmen. De triatleet uit het Limburgse Stevoort moest 2’30 goedmaken op een kopgroep van drie met onder andere Ironman-pro Reece Barclay, echtgenoot van Lucy Charles. In de 40 km fietsen op het glooiende parcours rond Club La Santa rukte Dieter Comhair naar voor op. In een kopgroep van drie, samen met de Italiaan Nicola Duchi en de Spanjaard Pello Osoro, begon hij aan de 10 km lopen. Dieter zette met 31’09 de snelste looptijd van allemaal neer en pakte zijn eerste zege van 2023 in 1u55’39 met 24 seconden voorsprong op Duchi. Pello Osoro werd een minuutje later derde.

Bij de vrouwen won de Britse Kate Curran de prestigestrijd van de Spaanse Sara Perez, vorig jaar nog winnares van de Volcano triatlon, en de Deense Maja Stage Nielsen.

Uitslag Volcano Triatlon 2023