Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman trekt licentie Leisure Sports in, 70.3 Ironman Maastricht geannuleerd
In 2022 haalde Koen Wauters de finish in de 70.3 Ironman halve triatlon van Maastricht (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Ironman trekt licentie Leisure Sports in, 70.3 Ironman Maastricht geannuleerd

Er komt dit jaar geen 70.3 Ironman in Maastricht. Dat laat Ironman vrijdag weten, minder dan 6 maanden voor de start van de internationale halve triatlon. De samenwerking tussen de gemeente Maastricht en de organisatie liep vorig jaar al stroef na het ongenoegen over het aanpassen van het fietsparcours. Dit jaar liep de samenwerking tussen Maastricht en Extra Leisure ook al moeilijk. Ironman besloot ondertussen de licentie van organisator Leisure Sports te beeindigen en dus gaat er een kruis over de 70.3 Ironman. De halve triatlon stond gepland op zondag 6 augustus. Zaterdag zou er ook de 5150 Ironman over de kwartafstand plaatsvinden. Ook die wedstrijd wordt geannuleerd. De 70.3 Ironman Westfriesland gaat wel door zoals gepland. Ironman neemt de organisatie over.

Ironman beëindigt licentie-overeenkomst

In Maastricht zou in 2023 sowieso geen volledige Ironman triatlon meer plaatsvinden in 2023. De wedstrijd keerde eenmalig terug op de kalender in 2022, maar het stond al langer vast dat er dit jaar alleen de 70.3 en de 5150 Ironman races op het programma stonden. Vorig jaar liet organisator Rob Frambach zich daags voor de wedstrijd in de plaatselijke pers al erg kritisch uit over de moeilijke samenwerking met de gemeente Maastricht. Met name de door de gemeente gevraagde aanpassingen aan het fietsparcours schoten bij organisatie en vervolgens ook bij veel triatleten in het verkeerde keelgat. Ironman Maastricht kreeg in 2022 heel wat kritiek wegens het grote gehalte aan bochten, smalle straatjes en oversteken.

Traditioneel veel Belgen in Maastricht

Zoals elk jaar waren er opnieuw heel veel Belgische triatleten die in de 70.3 Ironman Maastricht van start zouden gaan. Onder andere Koen Wauters haalde er in 2022 de finish. Triatleten die ingeschreven waren voor Maastricht ontvingen ondertussen een mail met verdere instructies. Zij kunnen hun inschrijving gratis overzetten naar de 70.3 Ironman Duisburg, Westfriesland of Knokke-Heist. De 70.3 Ironman Westfriesland, ook een organisatie van Extra Leisure, gaat overigens wel gewoon door, maar Ironman pakt nu zelf de organisatie over. Atleten die in plaats van in Maastricht in de Belgische 70.3 Ironman van Knokke-Heist willen racen, moeten overigens erg snel zijn, want we kregen tevens te horen dat de 70.3 Ironman Belgium nagenoeg uitverkocht is.