Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sebastian Kienle en zijn rollercoaster van emoties in Ironman Nieuw-Zeeland
Ontgoocheling bij Sebastian Kienle na zijn finish in de Ironman in Taupo (foto: Ironman New-Zealand/Graeme Murray RR)
Nieuws

Sebastian Kienle en zijn rollercoaster van emoties in Ironman Nieuw-Zeeland

“In lange afstand triatlons maak je je lichaam telkens zwakker en zwakker, tot op het punt dat je lichaam het breekpunt bereikt…” Met die woorden begint Sebastian Kienle aan de vierde episode van Discontinued, zijn serie van Youtube videos over zijn afscheidsjaar als triatlon-professional. De Duitser had in de Ironman New-Zealand in Taupo geen topwedstrijd, om maar het minste te zeggen. Op de fiets was Sebi een schim van zichzelf en dat leidde tot een emotionele reactie.

“Verschrikkelijk fietsonderdeel…”

“Op de fiets heb ik mezelf vragen gesteld die ik al vóór de race had moeten beantwoorden.” Het is een pijnlijke situatie voor Kienle, die naar eigen zeggen een ‘verschrikkelijk fietsonderdeel’ kende. Dat klopt ook wel, want aanvankelijk leek hij de aansluiting met de kop van de wedstrijd te vinden, maar eenmaal terug in T2 had hij ongeveer een kwartier verloren. “Ik heb een enorm gat voor mezelf gegraven. Daarna heb ik een ladder gebouwd om weer uit dat gat te klimmen. Ik voelde me goed, maar daarna weer slecht,” aldus Kienle. Bekijk hieronder de volledige video: