Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Challenge komt in oktober met nieuwe triatlon op vroegere olympische site van Barcelona
Het organisatieteam van de nieuwe Challenge Barcelona triatlon met 2de van rechts Challenge CEO Jort Vlam (foto: Challenge Family)
Nieuws

Challenge komt in oktober met nieuwe triatlon op vroegere olympische site van Barcelona

Challenge Family heeft dinsdag een wel heel bijzondere, nieuwe triatlon aangekondigd, want op 8 oktober organiseert het de Challenge Barcelona op de vroegere olympische site van Barcelona. Het wordt dus een triatlon midden in de stad, in tegenstelling tot Ironman, waar de Ironman Barcelona in Calella wordt gehouden op meer dan 50 kilometer van het centrum van Barcelona. Challenge Barcelona wordt een triatlon over de 1/3de afstand voor de pro’s en met verschillende kortere afstanden voor de age groupers. Het zwemmen vindt plaats in de Middellandse Zee en het La Mar Bella atletiekstadion, gelegen op de vroegere olympische site van Barcelona, wordt het hart van de wedstrijd.

Profatleten racen over een nieuwe afstand: 1.500 meter zwemmen, 60 kilometer fietsen en 15 kilometer lopen. Hiermee zit de nieuwe 1/3de afstand dus tussen een halve triatlon en een kwarttriatlon in. Profs racen voor 25.000 euro aan prijzengeld. Age Groupers kunnen kiezen uit een traditionele olympische triatlon, een sprinttriatlon of een supersprint. Daarnaast zal Challenge Barcelona een Junior Challenge en Aquathlon kennen.

Jort Vlam “Unieke race in het hart van Barcelona”

Volgens Jort Vlam, CEO van Challenge Family, is de afstand wat korter dan gebruikelijk, juist om de wedstrijd in het hart van Barcelona plaats te kunnen laten vinden. “Een parcours in het centrum van één van ‘s werelds meest populaire steden creëren is niet makkelijk. Vandaar ook dat veel triatlons zich vaak net buiten het centrum van de grotere steden afspelen. Maar nu zagen we een kans om de wedstrijd in het hart van Barcelona te organiseren, terwijl we de overlast voor de community konden beperken. Dit wordt een spectaculaire race voor atleten van alle niveau’s en van over de hele wereld.”

De inschrijving voor Challenge Barcelona, die dus op 8 oktober plaatsvindt, opent op donderdag 9 maart.